1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CHP Adana’da hangi isimler adaylık için istifa edecek?
CHP Adana’da hangi isimler adaylık için istifa edecek?

CHP Adana’da hangi isimler adaylık için istifa edecek?

Genelgenin il başkalıklarına ulaşmasının ardından yönetim kurulları içerisinden milletvekilliği adaylığı için istifa etmesi beklenen isimler de konuşulmaya başlandı.

A+A-

Türkiye seçime doğru giderken, Cumhuriyet Halk Partisi Örgütleri içerisinde de adaylıklar için süreç işlemeye başladı. Adana’da milletvekilliği seçimleri için olası adaylık istifaları da kulislerde konuşulmaya başladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi, il başkanlıklarına gönderdiği genelge ile merkez yönetim kurulunun kararını tebliğ etti. Buna göre il başkanları, il yönetim kurulları, ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, belde başkanları ve belde yönetim kurulu üyelerinden 2023 Milletvekili Seçimi’de aday olmak isteyenlerin, 5 Aralık 2022 ila 26 Aralık 2022 tarihleri arasında görevlerinden ayrılması gerektiği hatırlatıldı.

Adaylık için istifa eden ilgili kişilerin dilekçelerinin bekletilmeksizin genel sekreterliğe gönderilmesi de istenen genelgede, istifa edenlerin yerine ise genel merkezin örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcılığına danışılmadan atama yapılmaması istendi.

ADANA’DA KİMLER İSTİFA EDECEK?

Genelgenin il başkalıklarına ulaşmasının ardından yönetim kurulları içerisinden milletvekilliği adaylığı için istifa etmesi beklenen isimler de konuşulmaya başlandı.

Adananediyor.com 'dan Armağan Kabaklı’nın haberine göre, CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi’nin de ismi milletvekilliği adaylığı için istifa edecekler arasında geçiyor. Ancak Çelebi’nin bu kararı genel merkez ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile istişare ederek alacağı ifade ediliyor. Milletvekilliği adaylığı için istifa etmesi beklenen bir diğer isim ise Dr. Anıl Tanburoğlu. Tanburoğlu uzun süredir milletvekilliği adaylığı düşündüğü biliniyor. Genelge ile birlikte 26 Aralık’a kadar istifa etmesi olası isimlerden birisi de olası aday listesinde yer bulması beklenen Anıl Tanburoğlu. Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Halit Atik’in ismi de milletvekilliği adaylığı için geçenler arasında. Milletvekili adaylığı başvurusu yapma ihtimali çok yüksek olan diğer bir kadın siyasetçi ise CHP İl Başkan Yardımcısı Av. Berfu Salıcı. Salıcı’nın da 26 Aralık’ta kadar istifa ederek adaylığını açıklamasına kesin gözüyle bakılıyor.

Çukurova İlçe Başkanı Av. Remzi Ümit Atay’ın da ismi milletvekili adaylığı için konuşulanlar arasında. Ancak Atay’ın durumunun Mehmet Çelebi’nin adaylık kararına göre şekillenmesi kuvvetle muhtemel. Zira Atay’ın ismi İl Başkanı Mehmet Çelebi’nin milletvekilliği adaylığının ya da görev süresinin sonunda CHP Adana İl Başkanlığı için düşünülen isimler arasında geçiyor.

MİLLETVEKİLLİĞİ ADAYLARI

Yönetim kurulu adayları arasından adaylığı kuvvetle muhtemel olan bu isimlerin yanı sıra CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Av. Bülent Maraklı, Kadın Kolları Başkanı Av. Oya Tekin, önceki dönem Adana Milletvekili İbrahim Özdiş de yeniden adaylık için sahaya inmesi beklenen isimler. CHP Adana İl Gençlik Kolları Başkanı genç politikacı Mete Çelebi’nin de adaylık için istişare sürecinde olduğu kulislere yansıyanlar arasında.

İŞTE O GENELGE

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.