1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CHP, Adana'da kimleri ihraç edecek?
CHP, Adana'da kimleri ihraç edecek?

CHP, Adana'da kimleri ihraç edecek?

Örgütlerden, CHP üyesi olmasına karşın CHP adayına karşı çalışan kişilerin isimlerini ve aleyhte yürüttükleri çalışmaları raporlamaları istendi. Gelişme sonrasında CHP Adana'da son durum...

A+A-

CHP, belediye başkan adaylarına dikkati çeken bir yazı gönderdi. Yazıda, 31 Mart Yerel Seçimleri sürecinde CHP üyesi olmasına karşın CHP adayının karşısında pozisyon alan kişilere yönelik disiplin süreci başlatılacağı kaydedildi. 

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile CHP Genel Başkan Yardımcıları Gül Çiftçi ve Gökan Zeybek imzalı yazıda, 31 Mart’ta elde edilen seçim başarısının örgütlerin özverili çalışmaları sayesinde geldiği belirtildi. Yazıda, her bir partilinin, “Yürekten” çalıştığı ifade edilerek, “Maalesef bazı üyelerimizin partimiz aleyhine, başka parti ve adayların lehine çalıştığı bilgileri edinilmiştir” denildi. 

chp-ihrac11.webp

GÖZLER ADANA'YA ÇEVRİLDİ? KİMLER İHRAÇ EDİLECEK?

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde partilerinden aday gösterilmeyen Soner Çetin ve Akif Kemal Akay CHP'den istifa ederek İYİ Parti'ye geçmişti. Çetin ve Akay'ın istifası biliniyorken, Adana'da  gözler, CHP çatısı altında bulunurken başka siyasi partilere ve adaylara çalışanlara çevrildi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut dönemi ile Adana'da ilçe adaylarında köklü değişikliklere gidildi. 

CHP adaylarını beğenmeyerek başka parti ve aday için siyasi çalışmalar yürüten bazı eski belediye başkanları ve eski milletvekillerin hakkında genel merkeze ihbarların yapıldığı öğrenildi.

İhbarlar sonrasında genel merkez disiplin kurulunun alacağı karar merak ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.