1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. CHP Karataş ilçe başkanı, vize dolandırıcılığı yapmaktan ihraç edilmiş!
CHP Karataş ilçe başkanı, vize dolandırıcılığı yapmaktan ihraç edilmiş!

CHP Karataş ilçe başkanı, vize dolandırıcılığı yapmaktan ihraç edilmiş!

Gri pasaport skandalında erken davranan CHP'nin, skandalın ortaya çıkmadan önce Karataş ilçe başkanını ihraç ettiği ortaya çıktı

A+A-

Geçen hafta CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın paylaştığı resmi evrak nedeniyle, tüm gözler Adana’nın MHP’li Karataş ilçe Belediye Başkanlığı'na çevrilmişti.

Ağbaba’nın paylaştığı resmi evraka göre, Karataş Belediyesi’nin gri pasaport alıp halk oyunları ekibi olarak yurtdışına gönderdiği 30 kişiden 20’sinin dönmediği, bu nedenle soruşturma açıldığı ortaya çıkmıştı. Karşılıklı suçlamalardan sonra yepyeni bir durum Karataş’ı yeniden gündeme getirdi.

CHP İLÇE  BAŞKANI O TARİHLERDE İHRAÇ EDİLMİŞ

Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz’un ısrarla alınan kararın Mecliste bulunan tüm partilerin onayıyla alındığı iddiasını onaylayan bir belgeye kucuksaat.com ulaştı.

Belgeye göre, olayın olduğu tarihlerde CHP Karataş İlçe Başkanı Kahraman Yılmaz’ın, ilçenin mühür ve başlığını kullanarak vize ve pasaport dolandırıcılığı yaptığının tespit edildiği, bu nedenle partiden ihraç edildiğine karar verildiği, vize ve pasaport dolandırıcılığına grup halinde iştirak edildiği belirtiliyor.

CHP Genel Başkan yardımcısı Veli Ağbaba'nın yayınladığı belgede, Karataş Belediye Meclisi'nin 30 kişiyi yurtdışına göndermesinin karar tarihinin 03.10.2019 olduğu görünürken, İhraç edilen CHP Karataş İlçe Başkanı Kahraman Yılmaz'ın 20.10.2019 tarihinde toplanan CHP Adana İl Yönetimi'nce il disiplin kuruluna sevk edildiği, toplanan Adana il disiplin kurulunun 13.11.2019 tarihinde ilçe başkanını ihraç ettiği görünüyor. Karara itiraz eden Kahraman Yılmaz'ın başvurusu üzerine, 13.01.2020 tarihinde toplanan CHP Yüksek Disiplin Kurulu, itirazı yersiz görerek Adana İl Disiplin kurulu kararını onayladığı belgeden anlaşılıyor.

Belgede ismi geçmeyen ama skandala karışan başka isimlerinde bulunduğu, onlarla alakalı ne gibi işlemlerin yapıldığı merak edilirken, Karataş Belediye Meclisi'nde, yurtdışına gönderilip, geriye dönmeyen halk oyunları ekibine onay veren CHP'li Karataş belediye meclis üyeleriyle alakalı da işlem yapılacağı tartışılmaya başlandı.

KASIM 2019'DA İLÇE BAŞKANI GÖREVDEN ALINMIŞ

12 Kasım 2019 tarihinde Çağdaş Ses'in yaptığı haberde, Adana’nın Karataş ilçesi CHP ilçe başkanı Kahraman Yılmaz ve yönetimi CHP Adana İl yönetimi tarafından görevden alındığı haber olarak verilmiş.

Yerine ilçe başkanı olarak Cengiz Şimşek‘in atandığı kamuoyuna duyurulurken, görevden alınma sebebi ise haberde yer almadığı görülüyor. 

Partiden ihraç edildiği tarihte Karataş İlçe Başkanı olan Kahraman Yılmaz’ın, ihraç edildiği gün CHP Adana İl Başkanlığı'nca görevden alındığı da öğrenildi.

İşte gündemi sarsan o belge:

 

3214e551-1af7-49fa-9615-afc2dde4b175-001.jpg

18133.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.