1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. CHP Kurultaya gidiyor, Adana'dan PM'ye kimler aday olacak?
CHP Kurultaya gidiyor, Adana'dan PM'ye kimler aday olacak?

CHP Kurultaya gidiyor, Adana'dan PM'ye kimler aday olacak?

Kulislerde mevcut üyelerin yüzde 50’sinin liste dışı kalacağı konuşuluyor.

A+A-

Kimler aday olacak, kimler liste dışı kalacak? Kulisler hareketli. CHP'nin 37. Olağan Kurultayı'na sayılı günler kala listeler savaşı sürüyor.

Gelecek hafta sonu yapılacak kurultayın ilk gününde genel başkan seçimi yapılacak. Şu ana kadar Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı adaylığını açıklayan tek isim eski Mersin milletvekili ve aynı zamanda Adanalı olan Aytuğ Atıcı. Delege ziyaretlerini sürdüren İlhan Cihaner'in de bir iki gün içinde kararını vermesi bekleniyor. 

Ancak asıl mücadele ikinci gün Parti Meclisi (PM) seçiminde yaşanacak.

PM'YE ADANA'DAN KİMLER ADAY OLACAK?

CHP Genel Merkezi ve CHP Adana'da ciddi ağırlığı bulunan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın kanaatinin önem arz ettiği kulislerde konuşuluyor. Adana'da 4 milletvekili çıkaran CHP'de mevcut milletvekillerinden Ayhan Barut ve Müzeyyen Şevkin'in PM'ye aday olması bekleniyor.

Ayrıca CHP kulislerinden yansıyan bilgiye göre, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP'nin oy patlaması yaptığı Adana Büyükşehir Belediyesi ve 2 merkez ilçe belediyesini kazanmasına binaen Adana'ya genel başkan yardımcılığı verileceği söyleniyor. Bu anlamda, Ayhan Barut'un ismi ön plana çıkıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.