1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CHP kurultayı böyle başladı
CHP kurultayı böyle başladı

CHP kurultayı böyle başladı

CHP’nin 37. Olağan Kurultayı "İktidar kurultayı" başlığı altında gerçekleştiriliyor.

A+A-

CHP’nin 37. Olağan Kurultayı Ankara Bilkent Odeon Gösteri ve Kültür Merkezi'nde "İktidar kurultayı" başlığı altında gerçekleştiriliyor. Saat 10.00'da başlayan kurultayda bugün genel başkanlık seçimi yapılacak.

Kurultayın ikinci gününde ise Parti Meclisi belirlenecek. Bin 356 delegenin oy kullanacağı kurultayda genel başkanlık için Kılıçdaroğlu dışında İlhan Cihaner, Aytuğ Atıcı ve Tolga Yarman da adaylıklarını açıklamışlardı. CHP tüzüğü gereği genel başkan adaylığı için delegelerin yüzde beşinin, yani yaklaşık 70 delegenin imzası gerekiyor.

a-011.jpg

CHP PM ÜYELERİ ANITKABİR DE

CHP Parti Meclisi Üyeleri, 37. Olağan Kurultay öncesinde Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti.

b-010.jpg

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek başkanlığındaki heyet, Cumhuriyet Halk Partisi Kurucu Genel Başkanı Mustafa Kemal Atatürk ve ikinci Genel Başkan İsmet İnönü'yü Anıtkabir'de ziyaret etti. CHP PM üyeleri, Atatürk ve İnönü'nün mezarları başında saygı duruşunda bulundular ve çelenk bıraktılar.

c-004.jpg

Bilkent Odeon'da gerçekleşen kurultayda kullanılan pankartlar da hep “iktidar” üzerine. İktidar kelimesi, “barış için iktidar”, “demokrasi için iktidar”, “iş-ekmek için iktidar”, “umut için iktidar”gibi salona asılan pankartlarda da kendisini gösteriyor.

fot-7.jpg

İLK GÜN GENEL BAŞKANLIK, İKİNCİ GÜN PARTİ MECLİSİ

Sözcü’den Zeynep Gürcanlı’nın aktardığına göre, CHP 37. Olağan Kurultayı'nda ilk gün Genel Başkanlık seçimi yapılacak, ikinci gün ise Parti Meclisi belirlenecek. Kurultaya özel hazırlanan, söz ve müziği Ali Altay'a ait olan şarkının adı da “İktidarın yolu Kılıçdaroğlu” olarak belirlendi. Ayrıca “adalet” temalı bir de rap şarkısı hazırlandı. Kurultayın açılış konuşmasını Genel Başkan olarak Kemal Kılıçdaroğlu yapacak.

d-001.jpg

MANİFESTOYU KILIÇDAROĞLU AÇIKLAYACAK

CHP'nin Demokrat Parti iktidarı döneminde, 1959'da yaptığı kurultayda kabul edilen “İlk hedefler beyannamesi” benzeri bir manifestonun yayınlanacağı kurultayda, “devlet” anlayışı yeniden tanımlanacak, ceberrut ve baskıcı devlet yerine, sosyal devlete vurgu yapılacak.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.jpg

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklayacağı manifesto ile parlamenter sistemi merkeze alan yeni anayasa, ifade ve basın özgürlüğü, ekonomik kalkınmada devletin rolü konularında CHP'nin izleyeceği yol haritası kamuoyuna açıklanacak.

Manifestoda ayrıca adalet vurgusu da yer alacak. “Vatandaşını ezen değil, adaletiyle vatandaşını koruyan” devlet tanımı da yapılacak.

sss-003.jpg

YOĞUN PANDEMİ ÖNLEMİ

CHP'nin bugün yapılacak olan kurultayı, yoğun pandemi önlemleri altında gerçekleşiyor. kurultayda oturma düzeni, pandemi koşullarına uygun olarak, arada bir koltuk boş bırakılarak gerçekleştiriliyor. Odeon'un onlarca giriş kapısının her birinin önünde dezenfektan kioskları konuşlandırılmış durumda.

Kurultay için alınan önlemler sadece pandemiye yönelik değil. Güvenlik konusunda da çok ciddi önlemler alınmış durumda. Salona giren herkes tek tek aranarak içeri alınıyor. Kurultayın olduğu salonun kapısına bile gelebilmek için üç ayrı polis noktasından geçiliyor. Kimliği olmayanlar içeri alınmıyor.

u-003.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.