1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun yanında
CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun yanında

CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun yanında

CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanı Yargıtay'ın hapis cezalarını onadığı CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na destek mesajları yayınladı.

A+A-

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki Yargıtay kararına CHP’li belediye başkanları da tepki gösterdi, Kaftancıoğlu’na destek açıklaması yaptı.

YAVAŞ: KAFTANCIOĞLU’NA VERİLEN CEZA HUKUKLA DEĞİL, SİYASETLE YER ETTİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bir saat adaletle hükmetmek, bin sene ibadet etmekten daha hayırlıdır. Sn. @Canan_Kaftanci’na verilen karar vicdanlarda hukukun değişmez evrensel ilkeleriyle değil, maalesef siyasetle yer etti. Hukuk haktır. Gençlerimize bırakacağımız en büyük miras adaletle hükmetmektir” dedi.

‘KARAR HUKUKİ DEĞİL, SİYASİ’

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, paylaşımında “CHP İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’na verilen siyaset yasağı ve hapis cezası üzücüdür. Bu kararın hukuki değil siyasi olduğu çok açıktır. Sayın Kaftancıoğlu'nun yanındayız” ifadelerine yer verdi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de Canan Kaftancıoğlu’na verilen siyaset yasağı ve hapis cezasının Türkiye'de hukukun ne hale geldiğini gösterdiğini söyleyerek, “Bu kararın siyasi olduğu çok açık ve çok nettir. Sayın Kaftancıoğlu'nun yanındayız” dedi.

‘HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜN GALİP GELECEĞİ GÜNLER YAKIN’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de Kaftancıoğlu’na destek vererek, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Sn. @Canan_Kaftanci'ya verilen cezalar ne hukuken ne de vicdanen kabul edilebilir. Elbet bu devran dönecek. Üstünlerin hukukunun değil, hukukun üstünlüğünün galip geleceği günler yakın.”

'CEZALAR DEMOKRASİYE DARBEDİR'

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da yaptığı paylaşımda, “Canan Kaftancıoğlu’na verilen hukuksuz hapis cezası ve siyaset yasağı adalet ve demokrasiye yeni bir darbedir. Benzer utançlar geçmişte de yaşandı ve milletimiz hiçbir zaman bunları affetmedi. Adalet er geç tecelli edecektir. Canan Kaftancıoğlu yalnız değildir” ifadelerini kullandı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise “CHP İstanbul İl Başkanı @Canan_Kaftanci'na verilen hapis cezası ve siyaset yasağını kabul etmek mümkün değil. İstiyoruz ki artık tarihteki hatalardan ders çıkarılsın, hukuk ve demokrasi layık olduğu yere koyulsun. Unutmamak gerekir ki adalet bir gün herkese lazım olur” dedi.

‘KARAR BİR UTANÇTIR’

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen hapis ve siyaset yasağı cezasını “utanç” olarak değerlendiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Adalet ve demokrasi geleneğimiz bu tür kararlardan her seferinde dönmeyi bilmiş, milletimiz de bunları affetmemiştir. @Canan_Kaftanci yalnız değildir” paylaşımında bulundu.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da yaptığı paylaşımda, “İstanbul İl Başkanımız Sayın #CananKaftancıoğlu'na verilen hapis ve siyaset yasağı cezasının onanması, adalete ne kadar çok ihtiyacımız olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Ne yaparlarsa yapsınlar biz hak, hukuk, adalet için çalışmaya devam edeceğiz. Kaftancıoğlu'nun yanındayız” ifadelerine yer verdi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da, sosyal medya hesabından, “Canan Kaftancıoğlu’na verilen siyaset yasağı ve hapis cezası kabul edilemez. Hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye olan inancımızla Sayın Kaftancıoğlu’nun yanındayız” mesajı verdi.

Kararı siyasi olarak değerlendiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yargıtay'ı kınadığını belirtti:

"CHP İl Başkanımız @Canan_Kaftanci İstanbul’daki değişimi birlikte adımladığımız yol arkadaşımdır. Bu kararı siyasi buluyor ve kınıyorum. Başkanımızın yanındayım. Destek için yanına gidiyorum." 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.