1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CHP’li Bulut: 11 Gün Geçti, Aşı Ortada Yok
CHP’li Bulut: 11 Gün Geçti, Aşı Ortada Yok

CHP’li Bulut: 11 Gün Geçti, Aşı Ortada Yok

"Aşı Gelene Kadar, Virüs Mutasyona Uğradı"

A+A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, COVID 19 aşısının Türkiye’ye geleceğini açıklamasının üzerinden 11 gün geçti ancak aşı henüz gelmedi. İktidarın pandemi sürecinde maske, grip aşısı ve PCR testlerinde kaos yaşattığını söyleyen CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut,  “Aynı kaos COVID 19 aşısında da yaşanıyor. 11 gün önce aşının geleceği söylendi ama ortada aşı yok. Bakan Koca, bir an önce açıklama yapmalı, toplumu aydınlatmalı” dedi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, COVID 19 aşısının Türkiye’ye gelme takviminde yaşanan belirsizliğe tepki gösterdi. Vatandaşların büyük bir umutla aşıyı beklediğini kaydeden Bulut, “Pandeminin en başında yaşanan medikal maske krizi, grip aşısının yeterli miktarda sipariş edilmemesi ve hala yeterince aşı yapılmaması, PCR testlerinde özel hastanelerde fahiş fiyatla uygulanması nedeniyle yaşanan kaosa şimdi de COVID 19 aşı krizi eklendi” dedi.

11 GÜN GEÇTİ AŞI YOK

Sağlık Bakanı Koca’nın kameralar karşısına geçip 50 milyon doz aşının 11 Aralık’ta Türkiye’de olacağını açıklamasının üzerinden 11 gün geçtiğini belirten Bulut,  Çin Sinovac aşısının onayı için bakanlığın ilgili kurum ve laboratuvarında incelemeye alınacağının açıklandığını hatırlattı. Salgının tüm hızıyla devam ettiğini, vatandaşın ve esnafın yaşanan krize dayanacak halinin kalmadığını belirten Bulut, aşıdaki belirsizliğin bir an önce ortadan kaldırılmasını istedi.

AŞI GELENE KADAR, VİRÜS MUTASYONA UĞRADI

Ancak geçen süreçte aşının gelmediğinin ve aşının neden gelmediğine dair herhangi bir açıklama da yapılmadığının altını çizen Bulut, “Aşıyı hangi firma getirecek, ne zaman gelecek? bilmiyoruz. Süreç şeffaf yürütülmüyor. Aşı gelince sağlıkçılar ve risk grupları derhal aşılanacaktı. Virüs mutasyona uğradı, bulaşıcılığı arttı ama bizim ülkemize aşı hala gelmedi.  Bir kez daha yineliyoruz. Pandemi süreci şeffaf yürütülmelidir. Hemen her konuda açıklama yapan, sürekli maske, mesafe, hijyen uyarısı yapan, korona virüs konusunda bütün gerçekleri halktan saklayan, yanlış bilgi veren Bakan Koca, bir an önce aşıyla ilgili “doğru” bir açıklama yapmalı, toplumu aydınlatmalıdır” ifadelerini kullandı.

ALGIYI DEĞİL, SALGINI YÖNETİN

ABD, Rusya, İngiltere, Suudi Arabistan gibi ülkelerde aşılamanın başladığını kaydeden Bulut, iktidarın pandemi sürecini yönetmek yerine, toplum sağlığını hiçe sayarak, algıyı yönettiğini, pandemiden bir başarı hikayesi çıkarma derdine düştüğünü söyledi. CHP’nin eczacı kökenli milletvekili Bulut, iktidara “algıyı değil, sağlığı yönetin” çağrısı yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.