1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CHP'li Bulut: Bakan Pakdemirli işi pişkinliğe vurdu
CHP'li Bulut: Bakan Pakdemirli işi pişkinliğe vurdu

CHP'li Bulut: Bakan Pakdemirli işi pişkinliğe vurdu

“Çürümeye bırakılan THK uçaklarının İspanya ve Hırvatistan tarafından Türkiye’ye yardım amacıyla gönderilen uçaklardan farkı nedir”

A+A-

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut’un soru önergesini yanıtlayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin orman yangınlarıyla ilgili açıklaması ise şaşırttı. Bulut, Pakdemirli’ye Türk Hava Kurumu (THK) uçaklarıyla ilgili, “Çürümeye bırakılan THK uçaklarının İspanya ve Hırvatistan tarafından Türkiye’ye yardım amacıyla gönderilen uçaklardan farkı nedir” diye sordu.

UÇAKLAR YANGINI SÖNDÜRMEZ

Önergeye verdiği yanıtta Pakdemirli, “Bu uçaklar kolaylıkla temin edilebilecek uçaklar değildir. Alım ve teslim süreci uzun yıllar alabilmektedir. Sadece uçağın yangınları söndürdüğünü düşünmek hatadır. Yangınları kara ekipleri söndürmekte, uçak ve helikopterler yangının enerjisini düşürmede yardımcı olmaktadır” dedi.

İSTİFA ETMELİ

Önerge yanıtını değerlendiren CHP’li Bulut, “Uçakların yangındaki rolünü değersizleştirme çabasına giren Pakdemirli derhal istifa etmelidir” açıklaması yaptı.

CHP’li Bulut, şöyle devam etti:

On binlerce hektar ormanlık alanın yanmasına, birçok can kaybına ve insanların evsiz kalmasına neden olan yangınları izlemekle yetinen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile maalesef daha çok ormanlık alanımızı kaybedeceğiz gibi duruyor.

PİŞKİNLİĞE VURDU

Uçakların yangındaki rolünü değersizleştirme çabasına giren Pakdemirli özetle, “Uçakların temini yıllar sürüyor. Bu yıl da uçak alamayabiliriz” bahanesinin arkasına saklanıyor. O koltuk, bahane bulma değil, icraat koltuğudur. Bakan Pakdemirli işi pişkinliğe vurdu. Pakdemirli’nin biraz utanması, arlanması varsa pişkinliği bırakıp derhal istifa etmelidir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.