1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CHP'li Burhanettin Bulut: Endişeli değil, cesur demokrat olacağız
CHP'li Burhanettin Bulut: Endişeli değil, cesur demokrat olacağız

CHP'li Burhanettin Bulut: Endişeli değil, cesur demokrat olacağız

Bulut, amaçlarının Türkiye'deki tüm hukuksuzluklara, demokrasi dışı yöntemlere nerede ya da kime karşı olursa olun karşı durmak olduğunu söyledi

A+A-

Krizin ilk günü CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Van Belediye Başkanlığının AKP'li adaya verilmesi kararının hukuksuz olduğunu ve Van'a göndermek için heyet görevlendirdiklerini duyurdu. Bu kapsamda CHP milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç, Sezgin Tanrıkulu ve Mahmut Tanal kente giderek DEM Parti temsilcileriyle birlikte mazbatanın geri alınması için çaba harcadı.

Aynı zamanda CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da bu süreçte birkaç kez yaptığı açıklamada konuya değinerek Van'daki durumun bir "garabet" olduğunu belirtti ve "Haksızlığa karşı durmayan, haksızlığı görüp de susan, dilsiz şeytan olur. Bunu unutmayın. Bana yapılınca haksızlık, başkasına yapılınca uzaktan seyretmek, bu memleketin hiçbir insanına yakışmaz" dedi.

Van'da yaşanan mazbata krizinin peşinden şimdi ise CHP'nin DEM Parti'nin yanında yer almasının siyasetteki olası yansımaları tartışılıyor.

Yerel seçimde Türkiye'nin birinci partisi olmanın getirdiği mesuliyet ile bundan sonra "daha cesur" bir çizgi takip edileceğini söyleyen CHP'li yetkililer, ama bunun DEM Parti ile her mevzuda aynı düşünüleceği anlamına gelmediğine dikkat çekiyor.

CHP'nin eski yönetiminin TBMM'de dokunulmazlıkların kaldırılması ve bir önceki yerel seçim sonrasında HDP'li belediyelere kayyum atanması gibi dönemlerde izlediği tutum HDP'nin ve seçmenlerinin tepkisine neden olmuştu.

BULUT: TÜM DEMOKRATLARDAN OY ALDIK

Van'daki krizin şu an için çözümlenmesinin peşinden DW Türkçe'nin sorularını Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesindeki bir başka kriz için yolda iken yanıtlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut artık daha cesur politikalar izleneceğinin işaretini verdi.

Bulut, bu meseleyi yalnız DEM Parti ile değil "Türkiye'deki demokrasi meselesine ilişkin çok çarpıcı bir örnek" olarak gördüklerini belirterek "Böyle bir hukuksuzluğa ses çıkartmadığınızda o zaman demokrasiyi de savunmuyorsunuz bir anlamda" dedi.

Sadece Van'da değil farklı bazı yerlerde de benzer hukuksuzluklar yapılmakta olduğunu ve hepsi için mücadele verildiğini söyleyen Bulut, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bu ülkede kim sorun yaşıyorsa, kim mesele yaşıyorsa orada olmak gibi bir çabamız var. 1 Nisan sonrası politikamızın en önemli unsurlarından bir tanesi de bu olacak. Biz tüm demokratlardan oy aldık. Muhafazakarlardan, Kürtlerden, milliyetçilerden herkesten oy aldık."

Bulut, amaçlarının Türkiye'deki tüm hukuksuzluklara, demokrasi dışı yöntemlere nerede ya da kime karşı olursa olun karşı durmak olduğunu söyledi:

"Bu hukuksuzluk daha çok DEM üzerinden gerçekleşiyorsa bundan çekinmeyeceğiz, sakınmayacağız. 'Aman kim ne söyler, bu yanlış anlar mı?' falan diye bir endişenin içerisinde olmayacağız. Endişeli demokrat olmak yerine cesur bir demokrat olmayı tercih ediyoruz."

Özgür Özel de seçim zaferinin hemen ardından yaptığı konuşmada CHP'nin artık "başının üzerindeki görülmez yüzde 25'lik tavanı kırarak, tuzla buz ettiğini" söylemiş ve bunu sağlayan "Türkiye İttifakı" kavramını şu şekilde açıklamıştı:

"CHP artık tüm demokratların; sosyal demokratların, milliyetçi demokratların, muhafazakâr demokratların, Kürt demokratların aynı anda birlikte oy verebildikleri bir partidir. Siyasi partilerle değil Türkiye'nin demokratlarıyla büyük bir birlikteliği kuran Türkiye İttifakı kazanmıştır."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.