1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CHP’li Sümer: Bu onur Adanalıların
CHP’li Sümer: Bu onur Adanalıların

CHP’li Sümer: Bu onur Adanalıların

CHP'li Sümer, Pozantı Kongresi’nin 100’üncü yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

A+A-

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Pozantı Kongresi’nin 100’üncü yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında “Atatürk’ü ve dönemin Genelkurmay Başkanı Fevzi Çakmak Paşa’yı ağırlama ve böylesine önemli bir kongreyi yapma onuru Adanalıların olmuştur. Aynı ruh ve bilinçle Cumhuriyetimize, Cumhuriyetimizin kazanımlarına sahip çıkıyoruz, çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Mesajında, Mondros Ateşkes Anlaşmasından sonra Fransızlar tarafından işgal edilen Pozantı’nın 25 Mayıs 1920’de işgalden kurtulduğunu anımsatan Sümer, “Adana halen düşman işgalinde olduğu için 5 Ağustos 1920’de toplanan kongrede Pozantı, Adana il merkezi ilan edilmiştir. Kongrede seçilen il yöneticileri Ankara hükümeti tarafından tanınmış ve Milli Mücadele’nin güney cephesindeki yönetim merkezi Adana olmuştur” dedi.

Sümer, Pozantı Kongresi’nin öneminin bununla sınırlı olmadığına vurgu yaparak “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Meclis Başkanı olarak katıldığı tek kongre olması bakımından da tarihteki yerini alan Kongre aynı zamanda emperyalist devletlere karşı verilen en güçlü mesajlardan biridir” dedi.

 

AYNI RUH VE BİLİNÇLE

Sümer mesajına şöyle devam etti:

“Atatürk’ü ve dönemin Genelkurmay Başkanı Fevzi Çakmak Paşa’yı ağırlama ve böylesine önemli bir kongreyi yapma onuru Adanalıların olmuştur.

Kongrenin üzerinden 100 yıl geçti. Aynı ruh ve bilinçle Cumhuriyetimize, Cumhuriyetimizin kazanımlarına sahip çıkıyoruz, çıkmaya devam edeceğiz. Kongrenin önemini yeni nesillere anlatmak bizim en önemli görevlerimiz arasındadır.

Bu duygu ve düşüncelerle Büyük Önder Atatürk’ü, Milli Mücadele kahramanlarımızdan Fevzi Çakmak’ı, kongrenin katılımcılarını, Kurtuluş Savaşı şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Tüm Pozantılı hemşerilerimi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.