1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. CHP'nin hazırladığı FETÖ'nün siyasi ayağı kitapçığına yasak geldi
CHP'nin hazırladığı FETÖ'nün siyasi ayağı kitapçığına yasak geldi

CHP'nin hazırladığı FETÖ'nün siyasi ayağı kitapçığına yasak geldi

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP'nin hazırladığı ve '21 soruda FETÖ'nün siyasi ayağı' kitapçığına yasak getirildiğini açıkladı.

A+A-

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında CHP'nin hazırladığı ve '21 soruda FETÖ'nün siyasi ayağı' başlıklı kitapçığına mahkeme kararıyla yasaklandığını duyurdu. 

Faik Öztrak, “12 Eylül darbecilerini hatırlatan bir biçimde kitaplara el konulmasına ve kitapların toplatılmasına da karar verilmiş. Bu kitapçık, CHP’nin FETÖ konusunda yıllardır TBMM kürsülerinden yaptığı eleştirilerin de bir özetidir. Bu kitabın neresinde halkı kin ve düşmanlığa tahrik vardır? 25 Ağustos 2004 tarihli, uygulanmayan MGK kararı mı halkı kin ve düşmanlığa tahriktir? Ya da AK Parti sözcülerinin daha önce basına yansıyan sözleri mi halkı kin ve düşmanlığa sürüklemektedir? Bu çerçevede bu kitabın toplatılması ana muhalefet partisinin, siyasi faaliyetine yargının ağır müdahalesidir.” dedi.

Öztrak, şöyle konuştu: 

"İkinci örnek ise bugün öğle saatlerinde Genel Merkezi’mize ve bir il başkanlığımıza tebliğ edilen bir mahkeme kararıdır. Karar bir CHP kitapçığına basım, dağıtım ve satış yasağı getirilmesiyle ilgilidir. Ayrıca, 12 Eylül darbecilerini hatırlatan bir biçimde kitaplara el konulmasına ve kitapların toplatılmasına da karar verilmiş. Toplatılmasına karar verilen, CHP tarafından yayınlanmış 21 Soruda FETÖ’nün Siyasi Ayağı adlı bu kitapçıktır. Bu kitapçık, Genel Başkanımızın TBMM kürsüsünde, 11 Şubat 2020 tarihinde yaptığı konuşmanın resimli halidir. Ayrıca CHP’nin FETÖ konusunda yıllardır TBMM kürsülerinden yaptığı eleştirilerin de bir özetidir. Şimdi soruyorum. Bu kitabın neresinde halkı kin ve düşmanlığa tahrik vardır? Kitapta yer alan 25 Ağustos 2004 tarihli, uygulanmayan MGK kararı mı halkı kin ve düşmanlığa tahriktir? Ya da AK Parti sözcülerinin daha önce basına yansıyan sözleri mi halkı kin ve düşmanlığa sürüklemektedir. Bu çerçevede; bu kitabın toplatılması ana muhalefet partisinin, siyasi faaliyetine yargının ağır müdahalesidir. Bir ülkede demokrasi yoksa hukukun üstünlüğü yoksa vatandaşın can ve mal güvenliği olmaz. Milletin tenceresi dolmaz, karnı doymaz. Ülkemizin uluslararası itibarı olmaz. Dünyada sözü dinlenmez. Milletimiz yaptıklarınızı görüyor, söylediklerinizi duyuyor, sabırsızlıkla önüne gelmesini beklediği ilk sandıkta sizin biletinizi kesecek yerinizi gösterecek, evlerinize gönderecek."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.