1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Çocuk sahibi ailelere güzel haber! Devletten bu yardımı alabilecekler
Çocuk sahibi ailelere güzel haber! Devletten bu yardımı alabilecekler

Çocuk sahibi ailelere güzel haber! Devletten bu yardımı alabilecekler

Bakanlığın Mart 2026 dönemi için yayımladığı güncel listede, ödemelerin kademeli yapısı dikkat çekiyor. 1 Ocak 2025 sonrasında doğan her bebek, devletin koruma ve destek şemsiyesi altına giriyor.

A+A-

İlk bebek müjdesi alan ailelere 5.000 TL'lik bir defalık ödeme yapılırken, ikinci bebekten itibaren destekler aylık periyotlara bölünüyor. Bu durum, özellikle çok çocuklu ailelerin aylık bütçelerine önemli bir katkı sağlıyor.

ÜÇÜNCÜ ÇOCUKTA AYLIK 5 BİN TL DESTEK

Nüfus artış hızını desteklemek amacıyla hayata geçirilen düzenlemede en yüksek pay, üçüncü ve sonraki çocuklara ayrılmış durumda. Bu kategorideki çocuklar için ailelere her ay kesintisiz olarak 5.000 TL ödeniyor. İkinci çocukta ise bu rakam 1.500 TL olarak uygulanıyor. Mart ayı ödemeleriyle birlikte, bu baremlere giren milyonlarca ailenin ödemeleri eksiksiz bir şekilde banka hesaplarına yansıtıldı.

SORGULAMA EKRANINDA "E-AİLEM" DÖNEMİ

Vatandaşların ödemelerini takip edebilmesi için e-Devlet kapısı en aktif mecra olarak kullanılıyor. "e-Ailem" hizmeti üzerinden giriş yapan ebeveynler, Mart 2026 dönemi için adlarına yatan tutarı kuruşu kuruşuna görüntüleyebiliyor. Sorgulama ekranında sadece ödeme miktarı değil, aynı zamanda ödemenin durumu ve hangi ödeme kanalıyla iletildiği bilgisi de şeffaf bir şekilde paylaşılıyor.

BANKAYA GİTMEDEN MOBİL TAKİP İMKANI

"İlk Öğretmenim Ailem" uygulaması, teknoloji ile sosyal yardımı birleştiren bir köprü görevi görüyor. Uygulamayı telefonuna indiren anneler, "Çocuklar" sekmesi üzerinden Mart ayına ait tüm detayları anlık bildirimlerle alabiliyor. Ödemesi yatan ailelere uygulama üzerinden gönderilen bilgilendirme mesajları, banka şubelerindeki gereksiz yoğunluğun da önüne geçilmesini sağlıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.