1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Çukurova Üniversitesi'nden kurtlu ve böcekli yemek iddialarına yanıt: Haberler kasıtlı yapıldı
Çukurova Üniversitesi'nden kurtlu ve böcekli yemek iddialarına yanıt: Haberler kasıtlı yapıldı

Çukurova Üniversitesi'nden kurtlu ve böcekli yemek iddialarına yanıt: Haberler kasıtlı yapıldı

Çukurova Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı öğle yemeklerinde kurt ve böcek iddialarına yazılı açıklamayla yanıt verdi. Yapılan açıklamada haberlerin kasıtlı olarak yapıldığı değerlendirildi.

A+A-

Adana Çukurova Üniversitesi merkez kampüste yer alan yemekhanede iddialara göre öğle yemeğinden kurt ve böcek çıktı. Basına konuşan öğrenciler duruma tepki gösterirken, yemek fiyatlarına yeni zam yapıldığını hatırlattı.

İddialar sonrasında Çukurova Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından yazılı açıklama yapıldı. Yapılan açıklama şöyle:

“Üniversitemiz öğrenci yemekhanesinde çıkan yemeklerle ilgili olarak son günlerde sosyal medyada ve bir takım basın organlarında yer alan haber ve görsellerle ilgili Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığımızca bu açıklamanın yapılması zorunluluğu ortaya çıkmıştır.

Üniversitemiz yemekhanesinde akademik personel, idari personel ve öğrencilerimiz olmak üzere günde ortalama 8.000 ile 10.000 kişiye yemek hizmeti verilmektedir. 

Bu yemeğin üretildiği mutfak tek (aynı) olup, mutfaktan sunum mahalline (akademik personel yemekhanesi, idari personel yemekhanesi, öğrenci yemekhanesi) iletilerek herkesin aynı yemeği yemesi sağlanmaktadır.

Yemek üretiminin yapıldığı mutfağımızda hijyen işlemleri günlük olarak, ilaçlama işlemleri ise belirli periyodik günlerde yapılmaktadır. Mutfağımızda sürekli görev yapan ve yemek üretim süreçlerinin her aşamasını denetleyen gıda mühendisimiz mevcuttur. 

Mutfağımız kendi iç denetim mekanizmalarımızın haricinde, Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından da rutin olarak denetlenmektedir. Üniversitemiz yemekhanesinde ticari amaçlı üretim değil, öğrenci odaklı hizmet anlayışıyla hareket edilmekte ve öğrencilerimize en kaliteli gıdaları son derece düşük ücretle sunabilmek için Rektörlüğümüzce olağanüstü çaba sarf edilmektedir. Yemek üretimi, mal kabulünden yemeğin sunumuna kadar titizlikle gerçekleştirilmektedir.

Özellikle sosyal medyada yer alan görüntülerin hangi niyetle yayınlandığı bilinmemektedir. Yıllardır yemek üretimi yapılan mutfağımızda böyle bir hadise ile hiç karşılaşılmamışken, son 10-15 günde sistematik olarak hijyene yönelik negatif görüntülerle karşılaşılmasının hayatın olağan akışına ters olduğu açıktır.

Mutfağımızda üretilen ve yemekhanelerimizde sunulan yemeklerin hijyene uygun olmadığına yönelik çıkan haberlerin kasıtlı olarak yapıldığı değerlendirilmektedir. Bununla birlikte Rektörlük Makamınca komisyon marifeti ile inceleme başlatılmıştır. Ayrıca konu ile ilgili gerek görüldüğü takdirde Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla arz olunur.“

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.