1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Çulhalı'da bir mücahitin özet hikayesi: Hacı Sait Aslan
Çulhalı'da bir mücahitin özet hikayesi: Hacı Sait Aslan

Çulhalı'da bir mücahitin özet hikayesi: Hacı Sait Aslan

Yüksel Mert'in haberi

A+A-

Övünmek gibi olsun Hemşehrimdir kendisi. ‘Osmaniye Kuva-i Milliye Mücahitler Derneği’nde beraberiz. Hasanbeyli’nin Çulhalı Köyü Eşrafından Mustafa Sait ASLAN (Merhum) Babası Kurtuluş Savaşı Kahramanlarındandır. Ruhu şad mekanı Cennet olsun. Rabbimiz bu güzel insanların sayılarını artırsın..

ym1.png

ÖRNEK VATANDAŞ

Devlete Yedi buçuk dönüm tapusu kendisine ait Orman Arazisini Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle dikerek  bila bedel ücretsiz bağışlayan,  Çulhalı- Yarpuz Yolu üzerindeki cennet gibi yetiştirdiği birbirinden değerli meyve bahçesinin kapısını bütün insanlara sonuna kadar açarak şu uyarıyla birlikte ikram eden: “ Bu bahçeden her türlü meyve yemek serbest, eve götürmek yasaktır.” ( Hacı Sait ASLAN.Yaş 82. Telefon: 05057212369) 

ym2.jpg

ÖRNEK DAVRANIŞ

Amanosların zirvesinde muhteşem bir bahçe, her türden meyve sebze mevcut. Giriş kapısında yukarıdaki uyarı levhası. “Yıllardan beri bu böyle Yüksel Bey, insanımıza güvenmeliyiz. Anadolu insanı duyarlıdır. İyiyi kötüyü, güzeli çirkini, helali haramı ayırt eder. “ diye konuşuyor…

ym3.jpg

“MALDA YALAN MÜLKTE YALAN”

Eşimle birlikte misafiri olduğumuz evindeki muhabbette; Yüksel kardeşim, Şairin dediği gibi: “Malda yalan, mülkte yalan/Var biraz da sen oyalan..” Bu dünya hiç kimseye baki değildir. Üleşelim, paylaşalım, güzel şeyler düşünelim. Hoş bir seda bırakarak bu dünyadan göçüp gidelim. diyor..

ym4.jpg

ÖRNEK OLSUN DİYE

Her şeyin malla mülkle ölçüldüğü, haksızlığın, yolsuzluğun, namussuzluğun, sömürünün ve adaletsizliğin adeta kanıksandığı böyle bir vakitte, Büyük Önder Atatürk’ün “Köylü milletin efendisidir.” dediği saf temiz Anadolu Köylüsü Hakkı’lar, YILMAZ’lar Mustafa Sait ASLAN’lar, Halime Hatunlar, Ayşeler, Fatmalar, Aliler, Bektaşlar yaşa(tıl)sın diye önemine binaen MERTÇE Paylaşmak istedim. 

ym5.jpg

TEŞEKKÜRLER

Başta Hacı Sait Beye, Saygıdeğer Eşine, Tekniker oğlu Tahir Bey’e, Kıymetli gelinine, kamera ve fotoları çeken Hasanbeyli İmam Hatip Okulunun En başarılı Öğrencisi Yasemin ASLAN’a bitimsiz TEŞEKKÜRLER

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.