1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Adana’ya 19 yılda 50 milyar yatırım yaptık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Adana’ya 19 yılda 50 milyar yatırım yaptık

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Adana’ya 19 yılda 50 milyar yatırım yaptık

Cumhurbaşkanı Erdoğan Adana'da konuştu: Yatırımlar sürüyor

A+A-

Öğle saatlerinde Adana Havalimanı'na gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Ceyhan Polipropilen Üretim Tesisi Temel Atma ve Adana'da Yapımı Tamamlanan Projelerin Toplu Açılış Töreni'ne katılmak üzere Ceyhan'a geçti.

Törende Adana'ya 19 yılda yapılan yatırımlara değinen Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

81 ilde 19 yılda görülmemiş yatırımlar yapıldığını söyleyen Erdoğan, "Her badireden ülkemizi nasıl kurtardıysak bugün de öyle olacak. 19 yılda 81 ilimizde Cumhuriyet tarihimizde görülmemiş yatırımlar yaptık. Son 19 yılda 50 milyar Adana'ya yatırım yaptık. 10496 adet derslik yaptık, ikinci bir üniversite kurduk. 45 spor tesisi kurduk. 9 milyar liralık sosyal yardım yaptık. 4107 konut yapımı sürüyor. 7 adet millet bahçesi projemiz var. 2'si tamamlandı. 5'inde çalışma sürüyor. Adana'ya 11 baraj 1 gölet inşa ettik. Sulama projeleriyle 925 bin dekar araziyi sulamaya açtık. Adanalı çiftçilerimize 5 milyar liralık tarımsal destek verdik. 4,2 milyar liralık prim teşviki verdik" diye konuştu.

Adana'da devam eden ve tamamlanan projeleri de sıralayan Erdoğan, "Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın da inşası sürüyor ve 2023 yılında bunu tamamlayıp hizmete alacağız. Adanalı çiftçilerimize bugüne kadar 5 milyar liralık tarımsal destek verdik. 4,2 milyar liralık prim desteği verdik. 2023 yılına kadar bütün ilçelere doğal gaz arzını sağlayacağız. İnşallah önümüzdeki dönemde bir kısmının müjdesini verdiğimiz dev yatırımlar gibi sizleri hizmetlerle buluşturmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından tören gerçekleştirildi. Törene, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Adana Valisi Süleyman Elban, kent protokolü, milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.