1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. ÇÜTAM, Vali Ziya Paşa’yı Andı
ÇÜTAM, Vali Ziya Paşa’yı Andı

ÇÜTAM, Vali Ziya Paşa’yı Andı

Şair, yazar, siyasetçi ve devlet adamı olan Osmanlı Devleti döneminin Adana eski valilerinden Ziya Paşa, anıldı.

A+A-

Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Merkezi (ÇÜTAM) Kültür Evinin 17 Mayıs 2024 tarihli Ziyapaşa'yı anma toplantısının konukları, Çukurova Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Bedri Aydoğan, Öğretmen (MEB) Nazan Balcı, ÇÜ FEF Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğrencileri Berkin Benlidayı, Nurefşan Tunç ve Selin Aytekin oldular.

ÇÜTAM, Vali Ziya Paşa’yı Andı

Adana'nın eski valise olanşair ve devlet adamı olarak bilinen Ziya Paşa için ilk olarak adının verildiği Ziya Paşa Parkında bir anma töreni gerçekleştirildi. Ardından, konuşmacıların ve ÇÜTAM katılımcılarının katkılarıyla ÇÜTAM Kültür Evinde, Dr. Öğr. Üyesi Bedri Aydoğan tarafından Taha Toros'un Kaleminden Ziya Paşa'nın Valiliği" başlıklı konuşma yapıldı. Öğretmen Nazan Balcı ve ÇÜ FEF öğrencileri, Ziyapaşa'nın şiirlerinden örneklerle konuşmaya eşlik ettiler. Çok yönlü bir insan olan Ziya Paşa'nın hem devlet adamlığı hem de şairlik yönlerinin ele alındığı konuşmanın sonunda, katkı ve katılımlarından ötürü konuşmacılara Merkez Müdürü Prof. Dr. A. Deniz Abik tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

ÇÜTAM, Vali Ziya Paşa’yı Andı

Osmanlı döneminin de Adana'da 2 yıl valilik yapan ve Adana merkezde adı mahalle, bulvar, sokak, okullara ve parklara verilen Ziya Paşa 1976-1977 yılları arasında Adana Belediyesi bünyesinde, yönetmenliğini Bünyamin Satanoğlu'nun yaptığı Ziya Paşa Tiyatrosu da kurulmuştu.

ÇÜTAM, Vali Ziya Paşa’yı Andı

ÇÜTAM, Vali Ziya Paşa’yı Andı

ÇÜTAM, Vali Ziya Paşa’yı Andı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.