1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Davutoğlu Adana kongresinde konuştu: Köprünün adı bellidir, Deli Dumrul köprüsü
Davutoğlu Adana kongresinde konuştu: Köprünün adı bellidir, Deli Dumrul köprüsü

Davutoğlu Adana kongresinde konuştu: Köprünün adı bellidir, Deli Dumrul köprüsü

"Sayın Bahçeli’nin üslubuyla söylersek; Bu köprünün harcı liyakatsizlik, planı ciddiyetsizlik, temeli yolsuzluktur."

A+A-

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Adana 1. Olağan Kongresi'nde videokonferans ile katılarak açıklamalarda bulundu. Davutoğlu maliyeti 800 milyon TL’ye çıkan Devlet Bahçeli köprüsü üzerinden İktidara yüklendi: Kamu kaynakları ile yapılan yollara, köprülere, okullara, üniversitelere, barajlara ve kamu binalarına yaşayan siyasilerin ismini vermek prestij yolsuzluğudur.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Adana 1. Olağan Kongresi'ne videokonferans ile katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Erdoğan'a ricası sonrasında ismi değişen Devlet Bahçeli Köprüsü de Davutoğlu'nun Adana kongre gündeminde yer aldı.

Konuşmasının köprüyle ilgili olan bölümü şöyle:

BAHÇELİ KÖPRÜSÜ AÇIKLAMASI

Sayın Bahçeli’nin isminin köprüye verilmesini “gurur vesilesi” gördüğü 2016’dan; yahu benim adımı buradan kaldırın Erdoğan olsun bu köprünün ismi demeye başladığı 2020’ye kadar neler oldu neler! Köprü ilk önce 115 milyona ihale ediliyor. Sonra bu ihale iptal ediliyor, yeni ihale ile 215 milyona yapılacağı ilan ediliyor.

Resmen açık artıma gibi… Emin olun mal pazarında göremezsiniz bu manzaraları.195 milyon para harcanıyor. Yani köprünün neredeyse bitmiş olması lazım.İlk ihaledeki 115’i ciddiye alırsanız 80 milyon TL sı da fazladan harcanmış.Sonra seçimi kaybediyor Cumhur İttifakı, yeni başkan köprünün bitmesi için ihale bedelinin iki katı yani 400 milyona yakın daha paraya ihtiyaç olduğunu söylüyor.

Çıktı mı 2016’da 115 milyona ihale edilen Devlet Bahçeli köprüsü 600 milyona. Tabi Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar’a olmadık tepkiler gösteriyorlar. Sanki o batırmış gibi Devlet Bahçeli köprüsünü.

Ne mi oluyor en sonunda: İki şey oluyor. Birincisi Bahçeli dört yıl öncesi gurur vesilesi gördüğü isminin köprüye verilmesi işinden cayıyor. Erdoğan’ın ismi verilsin diyor.

İkincisi, köprü için Cumhurbaşkanlığı bütçe başkanlığından 700 milyon kaynak onaylandı. Cumhurbaşkanı ise 530 milyon verileceğini söyledi. Başka bir deyişle, köprü eğer biterse, 830 milyona bitmiş olacak. Hasılı kelam, bu koalisyon iktidarının hikayesinde: 115 milyona yapılacak köprü 830 milyona mal oluyor demektir.

Burada neye yanalım bilmiyorum. Dağa taşa kendi isimlerini vermelerine mi?
Harcanan milyonlara mı?
Aleni yolsuzluk yapılıyor diye bağıran yatırımlara mı?
Bu kadar aleni yolsuzluk olunca isimlerini bile geri çekenlere mi?
Bu Deli Dumrul köprüsüne hanginizin ismini verecekseniz aranızda anlaşın. Ama asla şehitlerin kanıyla abideleşmiş 15 Temmuz'u alet etmeyin. 
15 Temmuz sizin bile yaşanan yolsuzluktan çekinerek isminizi geri çektiğiniz yolsuzlukların ayıbı örtmek için alet etmeyin!
Biz kendilerine yardımcı olalım.
Köprünün ismi Bahçeli mi Erdoğan mı olsun diye sancı çekmelerine gerek yok.
Bu köprünün ismi bellidir.
Sayın Bahçeli’nin üslubuyla söylersek; Bu köprünün harcı liyakatsizlik, planı ciddiyetsizlik, temeli yolsuzluktur.
İsmi de bellidir: Deli Dumrul köprüsü, Deli Dumrul…

Tıpkı diğer Mega Projeleriniz gibi.
Geçilmeyen köprüler, gidilemeyen hastaneler, çalışmayan havalimanları gibi.
150 milyar dolara yakın borcu milletin sırtına yüklediğiniz Deli Dumrul yatırımları gibi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.