1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Davutoğlu'ndan Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlarına Sert Sözler
Davutoğlu'ndan Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlarına Sert Sözler

Davutoğlu'ndan Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlarına Sert Sözler

Kurtuluş Kılınç'ın yazısı

A+A-

Dün Adana'ya gelen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu şehrin siyasi gündeminin üst sıralarında ve tartışmaların odağındaki Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç ve Ticaret Odası Başkanı Atilla Menevşe için açtı ağzını yumdu gözünü.

Basın toplantısında konuyla ilgili sorularıma cevap veren Davutoğlu, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlarını korkaklıkla suçladı.

Oda Başkanlarının görevinin üyelerinin sorunlarını muhataplarıyla paylaşmaları a müsaade etmediklerini söyleyen Davutoğlu; "Biz meşru bir partiyiz. Ben Başbakan olarak Adana'ya geldiğimde bu insanların hepsi randevu almak için sıraya girer, birbiriyle yarışırlardı. Şimdi bize radindevu vermiyorlar. Sadece Çiftçiler Birliği ile görüşebildik. Çiftçilerin sorunlarını dinledik ancak ticaretle uğraşan vatandaşlarımızın ve sanayicilerimizin sorunlarını dinleyemedik. Bunun sorumlusu da Sanayi ve Ticaret Odası başkanlarıdır" dedi.

Açıkçası soruyu sorarken ben bile Ahmet Davutoğlu'nun bu kadar net cevap vereceğini düşünmemiştim. Dahası Davutoğlu şunu söyledi; "Bu tavırları not ediyoruz. Bu yapılan haksızlığı, adaletsizliği not ediyoruz. İktidar olduğumuzda bu kişilerle bu tavırlarını ayrıca konuşacağız" dedi.

Davutoğlu'nun; "Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Odası ve Adana Ticaret Borsası Başkanlarının tavrı öncü şehir Adana'nın insanlarına yakışan bir tavır değildi. Adana'nın insanları cesurdur ancak Başkanların bu tavırlarını korkakça buldum" ifadeleri de dikkat çeken ifadelerdi.

Bakalım Ahmet Davutoğlu'un bu sözlerine Sanayi ve Ticaret Odası ile Ticaret Borsası Başkanları'nın cevabı ne olacak?


ALTILI İTTİFAK DAĞILMAZ

Ahmet Davutoğlu'na basın toplantısında geçtiğimiz haftalarda Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile yaptığım röportajda Erbakan'ın sözlerini hatırlattım.

Davutoğlu, Erbakan ile sık sık görüştüklerini, görüşmelerin süreceğini ve bazı konularda ortak düşüncelere sahip olduklarını ifade etti.

Erbakan'ın; "İttifak yakında dağılır" sözlerine ise katılmadığını ve altı partinin de çok güçlü bir irade ortaya koyduğunu söyledi.

Davutoğlu, "Demokrasi tarihimizin az görülen oluşumlarından birisi" diyerek nitelendirdiği Altılı Masa görüşmelerinin süreceğini ittifakın da Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi kurmadan dağılmayacağına inandığını söyledi.

cukurovabarisgazetesi.net

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.