1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Demirspor’un kozmopolit bir yapısı var
Demirspor’un kozmopolit bir yapısı var

Demirspor’un kozmopolit bir yapısı var

"Demirspor gerçek anlamda profesyonel olarak yönetiliyor"

A+A-

Adana Demirspor tribünlerinin sevilen isimlerinden olan İbrahim Kandemir, Demirspor.net'te katıldığı yayında kulüpteki profesyonelleşmeden ve yaşananlardan bahsetti.

Mavi-Lacivertli Kulübün şampiyonluk kutlamasını hazırlayan İbrahim Kandemir, "Organizatör Fatih Bey'in bize ulaşmasının ardından, takımımızın karşılama etkinliğini hazırladık. Hızlı bir şekilde otobüsü hazırladık. Sonrasında havai fişek, konfeti ve diğer görsel şovların hazırlığını yaptık. Bunları keyif alarak yaptım.

Çocukluk hayalimdi ve gerçek oldu. Aylar önce ekibimle beraber yeni stadta şampiyonluk kutlamaları nasıl olur diye bir modelleme yapıp rafa kaldırmıştık. Başkanımız Murat Sancak'a dosyaları göstermek isterim.

Eğer bu etkinlik gerçekleşirse bugüne kadar hiç bir kulübün yapmadığı bir kutlama olacağından eminim. Göztepe, Gaziantep, Galatasaray ve Başakşehir'e yaptığım etkinliklerin çok çok üstünde. Başkanımız uygun görürse, bunu gerçekleştirmek isteriz." ifadelerini kullandı.

"Aytaç Durak yöneticilerimizi kapısında bekletirdi"

Bekir Çınar'ın çok zor zamanlar geçirdiğini anlatan Kandemir, "Bekir Başkan ile çok yakındık. Livorno'yu getirirken de, sezon açılışı yapılırken de yanındaydım. O sezon açılışında konuşmasını ben yazdım ve stadta sunucuydum. Hiç unutamam Başkan'a konuşmanın sonunda gür bir şekilde 'Geliyoruz yeni baştan oynayacağız' diye uyarıda bulundum. Rahmetli bağırarak 'Geliyoruz' dedi sonra sesi kısıldı.  Eski başkanlarımızı Aytaç Durak 'Gel para vereceğiz' deyip belediyeye çağırır ve saatlerce bekletirdi. Belediye 2 milyon verirdi, zabıtadan devşirme yöneticiler ise parayı getirinceye kadar 100 bin lira kalırdı. Biz çok zamanlardan geçtik." dedi. Murat Sancak'ın geçmişteki tüm kötü izleri sildiğinden bahseden İbrahim Kandemir, "Murat Sancak gelir gelmez önce helallik aldı. Herkes ile helalleşti." ifadelerini kullandı.

"Belli bir zamanda oluşan bir ortam ile şampiyonluk geldi"

Şampiyonluğun kolay gelmediğinden bahseden İbrahim Kandemir, "Şampiyonluk kutlaması hazırlıkları için tesislere gittim. Hayatımda ilk kez tesislerde bu kadar uzun vakit geçirdim. Tesislere girdikten bir saat sonra kendi kendime dedim ki, 'Takım şampiyon olmuş bizim haberimiz yok'. Kulüpte bir yemek yedim, en kaliteli restaurantlarda yapılan kadar kaliteli. Servis şekli, yemek çeşitleri çok iyi hazırlanmış. Kulüpte bir CEO, Genel Müdür var. Ciddi bir yönetici akışı var. Ben o kadar kulüple çalıştım, bakanlıkla çalıştım ama bu kadar profesyonellik görmedim.

 Adana Demirspor gerçek anlamda profesyonel olarak yönetiliyor. Tesisin her yerinde psikoloji bilen bir insanın organize edebileceği bir şekilde takımı konsantre, motive etmek için sözler yazılmış.

Tesisin bakımı her anlamda çok güzel. Belli bir zaman sonucunda oluşan bu ortam ile şampiyonluk geldi. Sezon bitti şampiyon olduk ve hemen hoca ile anlaşıldı. Ayrılacak oyuncular ile helalleşildi, devam edilecek oyuncularla masaya oturuldu. Yeni hedefler var ve açıklamalara bakıyorsunuz. Bunlar çok önemli. Biz bunlara alışık değiliz. Başarı bu şekilde geldi ve gelecek." ifadelerini kullandı.

"Başkan bilinçli bir şekilde bu işi yapmaya çalışıyor"

Başkan Murat Sancak'ın işini doğru yapmaya çalıştığını aktaran Kandemir, "UEFA'nın online bir eğitimi vardı, kimler katılıyor diye listeye baktım. Başkanımız Murat Sancak'ın ismi vardı. Demek ki başkan, ben parayı veririm takımı kurarım diye düşünmüyor. Murat Sancak bilinçli bir şekilde bu işi öğrenmeyi ve yapmayı hedef edinmiş bir kişi.

Bu çok etkileyici. Yurt dışında farklı kaynakları takip edip, örnek almaya çalışması bu işi doğru yapmaya çalışmasını gösterir. Ben kendisi ile bugüne kadar hiç tanışmadım ama şuana kadar gördüğüm kadarı ile bu işin ehli olma yönünde ilerliyor. Bugüne kadar Demirspor'u da asla siyasete alet etmedi.

Siyaseti bulaştırmadı. Kim ne derse desin, biz görüyoruz. Livorno'yu getirdiğimiz zaman Bekir başkan MHP'den meclis üyesiydi. Adana Demirspor'un kozmopolit bir yapısı var." dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.