1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. DP’li Cemal Enginyurt Adanalı Vali’ye sordu: 1 Milyon’u cebinden mi ödeyeceksin
DP’li Cemal Enginyurt Adanalı Vali’ye sordu: 1 Milyon’u cebinden mi ödeyeceksin

DP’li Cemal Enginyurt Adanalı Vali’ye sordu: 1 Milyon’u cebinden mi ödeyeceksin

DP milletvekili Enginyurt, Vali Sonel'e, "Bu parayı cebinden mi vereceksin?" diye sordu

A+A-

Ordu’nun AKP’li Korgan Belediyesi, Orman Gülü Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında yağlı güreş turnuvası düzenledi. Ordu Valisi Tuncay Sonel, 1 milyon lira bedelle ihaleye katılıp ‘Güreş ağası’ oldu.

Altı saat süren güreş müsabakasına, AKP'li Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz, Ordu Valisi Tuncay Sonel, Korgan Kaymakamı Mikail Ersöz, AKP İl Başkanı Halit Tomakin ve AKP Ordu Milletvekilleri katıldı. Sözcü'nün haberine göre, programda ihaleyle “Güreş Ağası” seçimi yapıldı. Ordu Valisi Tuncay Sonel, 1 milyon lira bedelle ihaleye katılıp ‘Güreş ağası' oldu.

Sonel güreş ağası kostümünü Korgan Kaymakamı Ersöz'e verdi. Güreş alanında ‘'Ağalık yarışmasını kazanan sayın Valimiz Tuncay Sonel 1 milyon TL'lik yardımın Korganlı kardeşlerimize harcanması için değerli başkanımız Tuncay Kiraz'a talimat vermiştir” anonsu yapıldı.

DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, “Valiye soruyorum, bu parayı cebinden mi vereceksin? Cebinden vereceksen nereden buldun? Devletin parasından mı vereceksin? Eğer devletin parasından vereceksen böyle bir hakkın var mı?” diye sordu.

ekran-goruntusu-2022-07-13-115832.png

TUNCAY SONEL KİMDİR?

1970 yılında Adana’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Adana’da tamamladı.

Adana Erkek Lisesi’nden mezun olduktan sonra, 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümüne başladı. 1992 yılında lisans, 1995 yılında ise yine aynı fakültenin kamu yönetimi anabilim dalında yüksek lisansını tamamladı. 1994 yılında Aydın Kaymakam Adayı olarak atandı. Üç yıllık staj süresince Ceyhan (Adana) Kaymakam Refikliği, Maden (Elâzığ) Teftiş Stajı, İngiltere Brighton Dil ve Meslek Eğitimi, Simav (Kütahya) Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulunduktan sonra kaymakamlık kursunu üstün başarılı olarak bitirdi. 1997-1999 Güdül (Ankara), 1999-2001 Köse (Gümüşhane), 2001-2005 Vize (Kırklareli), 2005-2008 Birecik (Şanlıurfa), 2008-2012 Of (Trabzon), 2012-2015 Seydişehir (Konya), 2015-2016 Bandırma (Balıkesir), 2016- 2017 tarihleri arasında da Kadıköy (İstanbul) Kaymakamı olarak görev yaptı. Ankara, Gümüşhane, Kırklareli, Şanlıurfa, Trabzon, Konya, Balıkesir Valilerinden 15 Başarı belgesi, Milli Eğitim Bakanından 2 Takdirname, İçişleri Bakanı tarafından Teşekkür Belgesi ve Başarı Belgesi aldı. Görev süresi boyunca Fahri Hemşerilik Beratları, Yılın Kaymakamı Ödülleri, Şehrin Altın Anahtarı ve daha çok sayıda ödül aldı. İnfomag Dergisi’nin Mart 2009 sayısında “Türkiye’nin Geleceğine Yön Verecek 100 İsim” arasında gösterildi. 2017-2020 tarihleri arasında Tunceli Valisi olarak görev yapmakta iken, Haziran 2020 tarih ve 2020/274 sayılı Kararnamesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ordu Valiliğine atandı.

2021 yılında Ordu Valisi olarak görev yaparken, Ordu genelinde tespit ettirdiği 2 bin 112 yetim ve öksüz çocuğa gönderdiği mektupta, “Eğer annen ya da baban hayatta olsaydı, özlemini çektiğin annenden ya da babandan isteyeceğin şey ne olurdu? Bunu da bana yazarsan çok memnun olurum.” Notu ile çocuklara ulaştı. Yaptığı bu proje, Türkiye genelinde ses getirdi. 19 kaymakamın katkı koyduğu proje, çocukların isteklerinin eksiksiz olarak yerine getirilmesiyle sonuçlandı.

Adana Demirspor’un fanatik taraftarıdır. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.