1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. DSİ 6. Bölge Müdürlüğü'nde neler oluyor?
DSİ 6. Bölge Müdürlüğü'nde neler oluyor?

DSİ 6. Bölge Müdürlüğü'nde neler oluyor?

Adli ve idari birimlerin soruşturma yapması bekleniyor...

A+A-

Kucuksaat.com WhatsApp ihbar hattına ulaşan bir şahıs, DSİ 6. Bölge Müdürlüğü'nde talan ve yolsuzluk yapılarak devletin zarara uğratıldığını iddia etti.

Haber merkezimize gelen ihbarda, DSİ 6. Bölge Müdürlüğü'nde Bölge müdürü A.S, Bölge müdür yardımcısı ve değişik birimlerde görev yapan B.P, C.Ş ve D.T'nin sulama birliklerinin normal şartlarda bir birime ihale ettikleri işleri 4 birime ihale ederek devleti zarara uğratarak haksız kazanç elde ettikleri iddia edildi. Ayrıca rüşvet alındığı da edinilen bilgiler arasında. Fısıltıyla başlayan hadiseyi öğrenen ve durumdan rahatsız olan Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam'daki çiftçilerin sayısının gün geçtikçe arttığı yine gelen bilgiler arasında.

Öte yandan gelen ihbarda mevcut birlik başkanlarının bu kişilerin altında çalışan memur olduklarından sulama birliklerinde kimlerin işe alınacağı, mal ve hizmetlerin kimlerden alınacağı, arazide hangi işlerin yapılacağı, kurumun avukatlarının kimler olacağı gibi önemli noktalar da tamamen bahsi geçen şahıslar tarafından belirlendiği, birlik başkanları sözde görev yaptığı iddialar arasında.

dsi-logo.png

İDDİA 1: DSİ'nin sorumluluğunda olan, Seyhan Nehir yatağından uzun yıllardır kum çalan kişi ve  işletmelerden yüklü miktarlarda rüşvet alınarak göz yumuluyor. O kadar fazla hafriyat taşınıyor ki bölge mahalleleri olan Mürseloğlu, Dervişler, Çaputçu, Camuzcu, Karayusuflu, Kayışlı mahalle yolları bozulduğundan burada oturan vatandaşlar şikayetçi oluyor. Geçen ay kum çalan şahıslardan birine DSİ çalışanlarından M.E tutanak tutuyor. Ceza kesilmesi gerekirken yukarıda isimleri yazılı şahıslar bir komisyon oluşturup usulüne uygun olduğu yönünde rapor düzenleniyor. Bu usülsüzlük için ne kadar rüşvet aldıkları ise bilinmiyor.

dsi3.jpg

İDDİA 2: DSİ'nin sorumluluğunda olan drenaj kanalları yanındaki depo topraklarını kendi istedikleri kişilere 3-5 kamyon satış gösterip yüzlerce kamyon toprağı kullanmalarına izin veriyor. 3-5 kamyon toprağın parası devletin kasasına girerken gerçekte taşınan yüzlerce kamyon toprağın parasını yukarıdaki isimlerin cebine giriyor.

dsi4.jpg

İDDİA 3: Sulama Birlikleri birleştirilmeden önce DSİ tarafından YS0 kanalı üzerinde yapılan eski sistem mekanik çek kapakları DSİ tarafından 5 adet çek kapağı 2.000.000. TL'ye yaptırılırken, TS0 üzerindeki sulama birliklerinin ortaklaşa yaptıkları daha modern uzaktan ve cep telefonundan kumanda edilebilir kamera ile görüntülenen bir sistem uygulanarak yapılan 3 adet çek kapağı 150.000 TL ye yaptırılmıştır. YS0 üzerine yapılan bu çek kapağı bedeli DSİ tarafından ilgili sulama birliklerinden tahsil edilmiştir. TS0'da birlikler kendi imkanları ile yapmış olduğu bu kapaklarda daha ucuz daha modern kapak yapmış ve kamunun parasının gereksiz harcanmasının önüne geçmiştir. Bu durum DSİ'de adı geçen şahısları rahatsız etmiştir.

dsi1.jpg

İDDİA 4: Yine Sulama Birlikleri birleştirilmeden önce DSİ tarafından sulama kanalları kenarına yapılan korkuluklar konusudur. Sağ sahil birlikleri bu işin birlikler tarafından yapılması gerektiği konusunda görüş bildirmiş DSİ 6. Bölge Müdür ve yardımcıları karşı çıkmış ve uyuşmazlık ortaya çıkmıştır. DSİ tarafından çıkılan ihalede iş 18.000.000 TL'ye ihale edilmiştir. Bu ihaleye daha önce sulama birliklerinin kapak işlerini yapan firma 8.250.000 TL fiyat teklifi ile ihaleye girmek istemiş ne yazık ki bazı güçler engellemiştir. Bu bölge yöneticileri bu ihaleyi HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın akrabasına vermiştir.

dsi2.jpg

İDDİA 5: DSİ'de birleştirilen birliklerin başına getirilen başkana, DSİ'inin belirlediği avukatlarla çalışmasını istemiş ve yukarıda ismi zikredilen D.T'nin avukat kızına iş verilmiştir. Fakat 20 yıldır hiç icra aşamasına gelmemiş borçlarını zamanında ödeyen, unuttuğunda bir mesajla hatırlatılınca hemen ödeyen çiftçilere de sırf avukata para kazandırmak için hiç uyarı yapmadan, ihtarname göndermeden, mesaj atmadan alelacele icra işlemi başlatmıştır.
Üstelik icraya gönderilirken hakkaniyetli davranılmamış sadece hemen ödeyecek ve yüksek miktarlı borçlar seçilerek icra işlemleri yapılmıştır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.