
Dünya Barış Günü’nde, “Savaşa Hayır” çağrısı
Adana Emek ve Demokrasi Platformu, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, savaş ve şiddet politikalarına karşı “Savaşa hayır, barış hemen şimdi” çağrısında bulundu.
Adana Emek ve Demokrasi Platformu, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Atatürk Parkı’nda bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Platform adına yapılan açıklamada, savaşların ve çatışmaların milyonlarca insanın yaşamını tehdit ettiği vurgulandı, “Savaştan kazanan sadece savaş tüccarlarıdır” denildi.
Nazilerin Polonya’yı işgalinin yıl dönümünde tüm dünyada barış için verilen mücadelenin önemine dikkat çekilen açıklamada, Ortadoğu’da süren savaşların, Gazze’deki katliamların ve Suriye’deki çatışmaların insanlık değerlerini yok ettiği ifade edildi.
Gazze’de aylardır süren saldırıların soykırım niteliğinde olduğu belirtilerek, “Batılı devletler İsrail’e destek veriyor, uluslararası kuruluşlar etkili bir tutum sergilemekten kaçınıyor” denildi.
Kürt sorununun barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözülmesi gerektiğine işaret edilen açıklamada, barış sürecinde kurulan Meclis Komisyonu’nun eksiklerine de değinildi. Platform, kayyum uygulamaları, KHK ile ihraç edilen kamu emekçilerinin görevlerine dönmesi ve hasta mahpusların serbest bırakılması gibi başlıklarda somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı.
“Barış sadece silahların susması değildir” ifadelerinin yer aldığı açıklamada, kalıcı barışın kadınların özgürlüğü, çocukların geleceği ve doğanın korunmasıyla mümkün olabileceği kaydedildi.
Adana Emek ve Demokrasi Platformu, tüm halkları, işçi ve emekçileri savaş politikalarına karşı ortak mücadeleye çağırarak sözlerini “Savaşa hayır, barış hemen şimdi” sloganıyla tamamladı.



HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.