
Engelleri aşan garson: Fatih Temel
Down sendromlu 20 yaşındaki Fatih Temel, 2 yıldır bir restoranda garson olarak çalışıyor; Adana kebabı ve şalgamı güleryüzle servis ederek hem müşterilerin hem de çalışma arkadaşlarının sevgisini kazanıyor.
Adana’da yaşayan 20 yaşındaki down sendromlu Fatih Temel, yaklaşık 2 yıldır Seyhan ilçesi Gürselpaşa Mahallesi’ndeki bir restoranda garson olarak görev yapıyor. Fadime ve Mehmet Temel çiftinin dördüncü çocuğu olan Fatih, lise mezunu ve Gönüllü Anneler Topluluğu’nun desteğiyle iş hayatına atıldı.
Haftanın belirli günlerinde çalıştığı restoranda, şehir dışından gelen misafirlere coğrafi işaret tescilli Adana kebabını ve şalgamı tanıtan Fatih, hem iş arkadaşlarının hem de müşterilerin sevgisini kazanıyor. İşletme şefi Yakup Büyükbayram, Fatih’in çalışma arkadaşlarına moral kaynağı olduğunu belirterek, “Özverili şekilde çalışıyor, işine son derece sadık. Müşterilerle çok güzel ilgileniyor” dedi.
Fatih Temel ise çalışmayı çok sevdiğini, işin kendisini motive ettiğini ifade ederek, “Müşterilerle tokalaşıyor, hal hatır soruyorum. Hoşlarına gidiyor” diye konuştu. Baba Mehmet Temel de oğluyla gurur duyduğunu dile getirerek, down sendromlu bireylerin ailelerinin çocuklarına güvenmesi gerektiğini vurguladı.
Fatih Temel, hem topluma örnek olurken hem de engellerin sevgi ve fırsatla aşılabileceğini gösteriyor.



HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.