1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Eraslan: Kutlu Sefer 10 Yaşında
Eraslan: Kutlu Sefer 10 Yaşında

Eraslan: Kutlu Sefer 10 Yaşında

İHH: Mavi Marmara Yoluna Devam Ediyor

A+A-

İnsanlığın onuru Mavi Marmara'nın İsrail işgal güçleri tarafından uluslararası sularda saldırıya uğraması ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 10 kişinin şehit olması ve onlarca insanın yaralanmasının üzerinden 10 yıl geçti ancak geçen zaman rağmen Mavi Marmara'nın insanlığa bıraktığı miras değerini kaybetmedi. Şehitlerimizin idaresindeki Mavi Marmara kutlu yolculuğuna bugün de devam ediyor.

Dünya üzerinde insan haklarının ihlal edildiği bölgelerin başında Ortadoğu coğrafyası geliyor. Milyonlarca insanın en doğal hakkı olan yaşama hakkına kast edilmesinin yanı sıra yüz binlerce insan da haksız ve hukuksuz bir şekilde hapishanelerde, özgürce yaşam hakkından mahrum bırakılıyor. Milyonlarca insan ise vatanlarını terk etmek zorunda kaldı. Bu yaşananların son bulması için dünyanın dört bir yanından aktivistler çeşitli organizasyonlar düzenliyorlar.

Yaşanan insanlık dramına sessiz kalamayan aktivistler özellikle Filistin/Gazze'de yaşanan zulümlerin bertaraf edilmesi için Gazze kara konvoyu (Filistin’e Yola Çık) etkinliği ile insanlık dışı uygulamaları aşmaya çalıştılar.

Daha sonra ise, bundan tam 10 yıl önce dünyanın dört bir yanından değişik dil, din ve ırklara mensup insanlar Filistin topraklarını işgal eden İsrail tarafından adeta bir açık hava hapishanesine dönüştürülmüş durumdaki Gazzelilere yardım elini uzatmak ve onların yaşadığı haksızlıkları tüm dünyaya duyurmak, Filistinlilere yönelik ambargoyu kırmak ve ablukayı kaldırmak amacıyla bir kampanya başlatmışlardı.

Bu kampanya daha sonra çok daha fazla insan tarafından benimsenmiş ve insani yardımların deniz yoluyla Gazze'ye ulaştırılması kararlaştırılmıştı. Gazze’ye insani yardım götürmek amacıyla yola çıkan ve sadece yardım gönüllüleri ile insani yardım malzemesi taşıyan Mavi Marmara, Sfendoni, Challenger I, Eleftheri Mesogios, Gazze I ve Defne Y gemilerinden oluşan Gazze Özgürlük Filosu, 31 Mayıs 2010 günü İsrail işgal güçlerinin uluslararası sulardaki hukuk dışı saldırı ve müdahalesiyle karşı karşıya kaldı.

Saldırı esnasında ve devam eden süreçte 10 insani yardım gönüllüsü şehit oldu, 56’sı ağır yaralandı. Filo katılımcıları hiçbir yasal dayanak olmaksızın hapsedildi, yaralılara kelepçe takıldı, bazı yaralılar günlerce hücrelerde alıkonuldu ve kendilerine işkence ve kötü muamelede bulunuldu. Filo katılımcılarının tamamı kötü muameleye maruz bırakıldı, hapsedildi, şahsi eşyalarına el konuldu ve gemilere çeşitli maddi zararlar verilmek suretiyle birçok haksız/hukuksuz fiil işlendi.

İsrail işgel güçleri kendisini koruyup kollayan emperyalist güçlere rağmen hem dünyanın bir çok ülkesi tarafından kınanmış hem de çeşitli cezalara çarptırıldı. Bütün bunlardan daha önemli olan ise işgalciler tüm insanlığın vicdanında hapsoldu.

İHH olarak biz, dünyaya Filistin'in sesini duyurmak istemiştik. Yaşanan onca hukuksuz ve keyfi uygulamalara, maddi ve manevi kayıplarımıza rağmen bunu başardığımızı düşünüyoruz. Filistin'in özgür haklarını alana kadar, Mescid-i Aksa özgürleşene kadar, Türkiye olarak, vicdanlı insanlar olarak, İHH olarak bu mücadelemize devam edeceğiz. Mavi Marmara tüm mazlumlar adına dünya için umut ışığıdır.

 

Mavi Marmara'daki menfur saldırının üzerinden 10 yıl geçti ama değil 10 yıl, 100 yıl da geçse insanlar İsrail'in bu ayıbını her zaman hatırlayacak. Bu vesile ile

Mavi Marmara şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.

Mavi Marmara saldırısının 10. yıldönümü vesilesiyle sosyal medya üzerinden Genel Başkanımız Bülent Yıldırım, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Yazar, Mavi Marmara Sözcüsü Abdurrahman Dilipak, İlahiyatçı Nureddin Yıldız, Filistinli siyasetçi Halid Meşal, Filistin Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa'nın katılımı ile anma programı düzenliyoruz. 31 Mayıs 2020 Pazar günü saat 20:00'de gerçekleştirilecek programı https://twitter.com/ihhinsaniyardim linkinden izleyebilirsiniz.

Bu vesile ile bir kez daha tüm gücümüzle haykırıyoruz. Mavi Marmara kutlu seferine devam ediyor. Mavi Marmara ruhu ve Mavi Marmara şehitlerimiz yaşıyor. Selam olsun Mavi Marmara sevdalılarına, selam olsun Mavi Marmara gazi ve şehitlerine. Yürüyüşümüz Filistin/Gazze özgür olana dek devam edecek.

Mahmut Eraslan

Adana İHH Başkanı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.