1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Eraslan: Zeydan Karalar birlikte yöneteceğiz demişti
Eraslan: Zeydan Karalar birlikte yöneteceğiz demişti

Eraslan: Zeydan Karalar birlikte yöneteceğiz demişti

Eraslan: “Şu an bile hangi yöne baksanız her köşe başında bir afiş var. İHH’nın yardım afişlerine yönelik bu ayrımcılık neden?” diye sordu.

A+A-

Adana’da şehrin çeşitli noktalarına İHH tarafından asılan pankartların Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kaldırılmasına Adana İHH Başkanı Mahmut Eraslan tepki göstererek; “Şu an bile hangi yöne baksanız her köşe başında bir afiş var. İHH’nın yardım afişlerine yönelik bu ayrımcılık neden?” diye sordu.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ibadetini yerine getirecek vatandaşlardan destek arayışlarını sürdüren yardım kuruluşları çalışmalarını hızlandırdı. Çeşitli reklamların yanında şehrin işlek caddelerine afiş asarak da çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren ve kurbanların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını isteyen yardım kuruluşları zaman zaman sorunlar da yaşayabiliyor.

Adana İHH da toplatılan kurban afişleriyle gündemde. Konuyla ilgili bilgiler veren Adana İHH Başkanı Mahmut Eraslan yaşananlara tepki gösterdi.
Eraslan; “Türkiye’nin en büyük yardım kuruluşuyuz. 30 yıldır ihtiyaç sahipleri için hiçbir karşılık beklemeden dünyada 60 ülkede kurban organizasyonu yapıyoruz. Milyonlarca insana ulaşıp mutluluklarına ortak oluyoruz. Ülkemizde ve şehrimizde de ihtiyaç sahiplerinin bayramı mutlu bir şekilde yaşaması için gayret gösteriyoruz. Adana Büyükşehir Belediyesi’ne şehrin muhtelif yerlerine afişlerimizin asılması için başvuruda bulunduk. Şehrin estetiği gerekçe gösterilerek izin verilmedi. Biz de bunu saygıyla karşıladık. Bayram yaklaştıkça farklı yardım kuruluşlarının afişlerini ve belediyenin reklamlarıyla ilgili tanıtımlarını her tarafta görmeye başladık. Yaşanan bu ikircikli durum bizi çok üzdü ama bunun ötesinde daha çok ihtiyaç sahibine ulaşmamızı engelledi. Buna sebep olanlar afişleri asmamıza izin vermeyenlerdir” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a da seslenen Başkan Mahmut Eraslan; “Ben bu gelişmelerden Zeydan Karalar’ın haberinin olmadığını düşünüyorum. Aksini düşünmek bile istemiyorum. Seçimlerden önce hatır sahibi birçok insanın araya girmesiyle talebini kabul edip görüştüğümüz Zeydan Karalar bizlere şehri birlikte yönetme sözü vermişti. Çalışmalarımıza destek olacağını söylemişti. Bugün gelinen noktada bu sözlerin tutulmadığını görüyoruz. Bu durum Adana Büyükşehir Belediyesi’ne yakışmıyor. Kendileri her türlü reklamı her köşeye asarken birçok kurum ve kuruluşun afişleri şehrin her tarafında hala dururken bize yönelik bu ayrımcılığı kabul etmiyor, takdiri kamuoyuna bırakıyoruz” ifadelerini kullandı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın yaşanan bu duruma nasıl bir tepki vereceği ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak kurban etleri için Adana İHH’ya yardımcı olup olmayacağı merak ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum