1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Erdoğan: Yüksek faizin nelere mâl olduğu ortada
Erdoğan: Yüksek faizin nelere mâl olduğu ortada

Erdoğan: Yüksek faizin nelere mâl olduğu ortada

TOBB Ekonomi Şûrası'nda konuşan AK Parti’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yüksek faizin nelere mâl olduğu ortada. Yüksek faizle gerçek anlamda yatırım yapabilir miyiz? Mümkün değil” dedi.

A+A-

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Ekonomi Şûrası'nda konuşuyor.

Faiz konusunda mesaj veren Erdoğan, “Yüksek faizin nelere mâl olduğu ortada. Yüksek faizle gerçek anlamda yatırım yapabilir miyiz? Mümkün değil. Öyleyse bizim bu noktada çok daha dikkatli lazım” ifadelerini kullandı.

"Şimdi önümüzde yeni dönem var" ifadesini kullanan Erdoğan, "Çok daha güçlü şekilde üretime, istihdama, yatırıma ve ihracata odaklanmamız gerekiyor" diye konuştu. Erdoğan, sıkıntılı dönemin geride bırakılıp 'büyük Türkiye' hedefine ulaşılacağını savundu.

Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle:

"Buralara vesayetin paraşütüyle gelmedik, zorlukları tecrübe ederek geldik.

KAPALI MARAŞ ÇIKIŞI

Daha Kıbrıs meselesinin ne olduğunu, Maraş'ın açılmasının ne anlama geldiğini bilmeyen ekonomiyi izah etmek te mümkün değil. KKTC Cumhurbaşkanı bunları davet ediyor ve bu davete icat etmeyip yine beni eleştirmeye kalkıyor. Kapalı Maraş bölgesini açmak diye bir tezi savunmak anlayışın var mı yok. Aynı şeyi bunlar Azerbaycan'da, Suriye'de yaptı

Bizim millete sözümüz proje kişi, siyasetlerle, siyaset bezirganlarıyla işimiz olmaz. Bizim muhatabımız milletimizdir. Her husus gibi ekonomi, sanayi, ticaret bir gönül, bir adanmışlık işidir.

Adım adım Türkiye'nin otomobili projesini hayata geçirdik. Şehir Menderes'in idam edildiği adayı Demokrasi ve Özgürlükler adası haline getirdik.

TOBB'un bu yıl ki genel kurulu ertelendi. Önce ekranları başından bizi izleyen arkadaşlarıma, şu an koronaya yakalanmış bir çok arkadaşım var hepsine Allah'tan şifa diliyorum. Bu da geçer yahu.

'YÜKSEK FAİZE YATIRIMCIMIZI EZDİRMEMEMİZ GEREKİYOR'

Yüksek faizin nelere mal olduğu ortada. Yüksek faizle üretim yapabilir miyiz mümkün değil. Yüksek faize yatırımcımızı ezdirmememiz gerekiyor. Aldığımız tüm kararlarda attığımız tüm adımlarda sizlerle kurduğumuz ortak akıldan faydalanıyoruz. Son 18 yıldır büyük mesafe kat ettiği demokrasi ve kalkınma yolunda 365 oda ve borsamız lokomotif görevi gördü.

Bir çok iş insanımızla konuştuğumda beni faiz batırdı diyorlar. İnşallah bunları da tersine çevireceğiz. Önümüze çıkan engelleri aşarak hedeflerimize doğru yürümeye devam edeceğiz. Özellikle nakit akışından teşviklere kadar çok sayıda destek paketini hayata geçirdik.

Şimdi önümüzde yeni dönem var. Çok daha güçlü şekilde üretime, ,istihdama, yatırıma ve ihracata odaklanmamız gerekiyor. El birliğiyle bu sıkıntılı dönemi geride bırakıp büyük Türkiye hedefimize ulaşacağız.

'ÜLKEMİZİ KALKINDIRDIK, GÜÇLENDİRDİK'

Türkiye olarak reformlar ve başarılarla dolu 18 yılı geride bıraktık. 81 vilayetin tamamında her bir bireye, haneye dokunan hizmetler gerçekleştirdik. Şeffaf ve öngörülebilir politikalarla ülkemizi kalkındırdık, güçlendirdik

Milli gelirimizi 236 milyar dolardan 950 milyar dolara, ihracatı 36 milyar dolardan 152 milyar dolara çıkardık. Kişi başına düşen geliri 12 bin 500 dolara çıkardık

Ülkemize gelen doğrudan yatırımlar 138 milyarı bulmuştu. Enflasyonu yüzde 4'lere kadar indirmiştik. 2023 hedeflerimize emin adımlarla ilerlerken içerde ve dışarda büyük bir saldırı dalgasıyla karşılaştık

Yapılamaz denilen nice harekatları yaptık, imkansız denilen nice başarılara imza attık. Savunma sanayinde ülkemizin geldiği yer tüm dünyada hayranlıkla takip ediliyor. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye her alanda tarihi öneme sahip projeleri hayata geçirdik.

Genel sağlık sigortası başlı başına bir başarı hikayesidir.

HUKUK VE EKONOMİDE YENİ DÖNEM MESAJI

Hukuk ve ekonomi reformları yeni dönemin hazırlıkları. Önümüzdeki dönemde ihtiyaç duyulan değişlimleri hayata geçirmek te elbette bizim görevimiz. Hazırlık dönemini geride bırakıp şahlanış dönemine giriyoruz. Üretim, istihdam ihracat ve büyümede ülkemizin olumlu yönde ayrıştığını göreceğiz. Üçüncü çeyreği güçlü bir büyüme ile kapatacağımız artık kesinleşmiş oldu. Snayi ve ticaret sektöründeki adımlarla inşallah hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi yüzde 22.6 arttı.

KORONAVİRÜS SALGININ EKONOMİYE ETKİLERİ

Salgının yol açtığı kimi zorluklara rağmen yılı pozitif bir büyümeyle bitireceğimize inanıyorum. Hedefimiz tek haneli enflasyon rakamlarına ulaşmak. Değilim çizgimizden sapmayarak büyüme ve istihdam anlayışıyla yolumuza devam edeceğiz:

Aldığımız tedbirlerin açtığı sıkıntıların farkındayız. Elimizdeki imkanları sonuna kadar kullanarak bu sıkıntıları azaltmanın gayreti içindeyiz. Sorumluluğumuzun ağır olduğunu biliyoruz. Milletimize olan güven, şevkimiz azmimimiz daha da büyük.

Yaşadığımzı sıkıntıları birlikte aşacağız"

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.