1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Erol Saylan'dan Zeydan Karalar'a yanıt
Erol Saylan'dan Zeydan Karalar'a yanıt

Erol Saylan'dan Zeydan Karalar'a yanıt

Ekmek büfesinde çektiği video, ulusal gündeme taşınmıştı

A+A-

Sevgili Zeydan Başkanım;

KRT TV'deki açıklamalarınız üzerine bazı bilgileri paylaşmak ihtiyacı doğdu.

Bilmelisiniz ki, videoyu Turgut Özal Bulvarı'nda değil Pınar Mahallesi’nde kaydettim. Ekmek büfesine arabamla gitmedim çünkü Hüseyin Sözlü döneminde İmar A.Ş.'de ‘Teknik Proje Çizim Şefi’ olarak çalışırken işten çıkartıldım. Sonrasında eşimden ayrıldım, arabamı sattım. Hiçbir gelirim ve sosyal güvencem olmadan işsiz halde yalnız yaşamaktayım.

Bir süredir ekmek fiyatları konusundaki bilgi kirliliğinin ortadan kalkması için yorumsuz bir video paylaştım. Sonrasında basın danışmanlarınızla görüşüp (sosyal medya sayfamda mevcut) açıklama yayınladım fakat vatandaşlar yine yeterli bilgi olmadığı için “hangi mahallelerde 5 kuruşa dağıtıldı” şeklinde sorular paylaştılar.

Paylaştığım videoyu Ozan Gülaçtı’nın kendi sayfasında paylaşmasıyla, konu ulusal kanalların yayınlamasına kadar genişledi. Bana göre yapılması gereken, hangi bölgelere ne kadar ve ne zaman 5 kuruş bedel ile ekmek dağıttığınızı kamuoyuyla paylaşıp konuya açıklık getirmenizdi, Böylelikle vatandaşları aydınlatmış olurdunuz fakat bunun yerine hiçbir art niyeti olmadan, sadece ekmek fiyatını belirten yorumsuz videoyu çeken benim koşullarımı bilmeden “Sen arabana biniyorsun oraya gidiyorsun, o ekmek sana değil ihtiyaç sahibine 5 kuruş!” şeklinde beni yargılamayı tercih ettiniz.

Ben Ülkücü terbiyeyle yetişmiş bir kişiyim, dik durmayı her şeyin önünde tutmuş, hiç kimsenin önünde eğilmemiş bir şahsiyetim. Milliyetçi geçinen ve kimden çıkar sağlarsa onun tarafında olan bir milliyetçi olmadım, olamam da…
Bilmelisiniz ki, her ne koşulda olursa olsun, sorumluluğu gereği vatandaşın haklarını savunarak pozitif bir şeyler yapma gayretinde olup, doğruya doğru diyebilen gazeteciler hala var!..

Kamuoyunu aydınlatıcı biçimde, iyi niyetli paylaşımımın tarafınızdan bu denli negatif algılanması beni şaşırttı ve üzdü.
İşlerinizde kolaylıklar dilerim.


Erol Saylan
27.04.2020


ZEYDAN KARALAR NE DEMİŞTİ?

"​​​​​​​Türkiye'de siyaset halk yararına bir şey yapmaktan çıkmış kötülemeye dönmüş. Ne yaparsanız yapın bir basın var...  Bir basın mensubu Turgut Özal'da bir ekmek büfesine gidiyor, "ekmek ne kadar" diyor "80 kuruş" cevabını alınca da vay efendim Zeydan Karalar yalan söylüyor. Sen arabana biniyorsun oraya gidiyorsun, o ekmek sana değil ihtiyaç sahibine 5 kuruş!"

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum