1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Fahrettin Koca'dan 'sokağa çıkma yasağı' açıklaması
Fahrettin Koca'dan 'sokağa çıkma yasağı' açıklaması

Fahrettin Koca'dan 'sokağa çıkma yasağı' açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gazetecilerin "Sokağa çıkma yasağıyla ilgili bir çalışma var mıdır?" sorusunu yanıtladı.

A+A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurul Toplantısı sonrası Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile birlikte basın açıklaması yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gazetecilerin "Sokağa çıkma yasağıyla ilgili bir çalışma var mıdır?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Herkesin özellikle bu dönemde kendi evine hatta odasına çekilerek izole etmesini, herkesin kendi OHAL'ini kendince uygulamasının önemli olduğunu söylemek istiyorum.

Kontrollü yaşam nasıl olabilir, minimal temas nasıl sağlanabilir bu anlamda bir çalışma yapılıyor olacak. Ulaşım, uçak vb. birçok alanda daha kontrollü bir yaşamı şekillendiren birtakım bilim kurulu önerileri olabilir bu doğrultuda karar alınması gerekiyorsa zaten gereği yapılır."Fahrettin Koca, gazetecilerin "Acil durumda hastaneye gitmesi gereken insanlar için izole bir hastane kurulabilir mi? Virüsün yayılması konusunda haritalandırma var mı? Kendinizi nasıl izole ediyorsunuz?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Sosyal izolasyon diyoruz gördüğünüz gibi toplantıda da en az 1 metre mesafede yaşamın devam etmesini söylüyoruz. Yeri geldiğinde de ikramı devre dışı bırakıyoruz.

Hastanelerle ilgili özellikle şüpheli olan vakalarla ilgili o hastaları diğer hastalardan ayırıyoruz. Servisleri ayrı, yoğun bakımları birbirinden ayrı, orada çalışan personel de diğer servislerle ilişkili değil. Bunu bilim kurulunun algoritmasıyla geliştirilen bir durum. İl bazındaki dağılımı da göstermiş olacağız."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.