1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Fatih Kocaispir Küçüksaat TV'de konuştu, Abdullah Torun'dan cevap geldi
Fatih Kocaispir Küçüksaat TV'de konuştu, Abdullah Torun'dan cevap geldi

Fatih Kocaispir Küçüksaat TV'de konuştu, Abdullah Torun'dan cevap geldi

Abdullah Torun: "Yüreğir Belediye Başkanı" sıfatıyla son haftasını geçirecek Kocaispir'e bazı hatırlatmalarda bulunmak isterim

A+A-

Taner Talaş'ın hazırlayıp sunduğu "Taner'in Balkonu" programına konuk olan Yüreğir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Kocaispir, canlı yayında gündem yaratan açıklamalarda bulundu.

Taner Talaş'ın sorularını yanıtlayan Kocaispir'e ilk yanıt Yeniden Refah Partisi Yüreğir Belediye Başkan Adayı Abdullah Torun'dan geldi. İşte Torun'un Kocaispir'e yanıt verdiği açıklama;

"YÜREĞİR'E HİZMET UĞRAMADI"

Seçime bir hafta gibi kısa bir zaman kala Yüreğir İlçe Belediye Başkanı, aynı zamanda Partisinin Büyükşehir adayı olan Fatih Kocaispir katıldığı bir programda partimizi ve şahsımı hedef alan, alaycı, küçümseyici bir dil ve uslup ile ne makamına ne de hukukçu kimliğine asla yakışmayan bir tarzda cevaplar vermiştir. Siyasetin saygınlığı ve seçim ortamının suhuleti açısından kendisine cevap verme zorunluluğu doğmuştur.

"Yüreğir Belediye Başkanı" sıfatıyla son haftasını geçirecek olan Sayın Kocaispir'e bazı hatırlatmalarda bulunmak isterim.

Kendileri "Neden Yüreğir'e aday olduğumu" bildiğini iddia ederek bir kehanet göstermek istemiş. Ama açıklamamış. Oysa Tüm Adana  ve özellikle Yüreğir halkı biliyor ki, 22 yıldır bu ilçede İktidar Partisi olarak kendileri seçimleri kazandığı halde nedense buraya hizmet bir türlü uğramadı. 

t1.jpeg

"KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ BAŞLATTIĞIMI O DA HERKES DE BİLİR"

Bir dönem halkın oylarıyla TBMM'de Adana'yı temsil ettiğim günlerde Yüreğir için ne kadar gayret gösterdiğimi tüm Adana gayet iyi bilir. Fatih Bey'de bilir, bilmese oturduğu o koca Belediye Binası'nda ne çok emeğim olduğunu o koridorlar haykırır, kaldırımlar haykırır. Bugün övünüp durduğu "kentsel dönüşüm" rezerv evler çalışmasının temelini Yüreğir'de Abdullah Torun'un attığını da herkes bilir, kendisi de bilir. Bugün sırf ayrı siyasi partilere düştüğümüz için Yüreğir'de hizmete kaldığımız yerden devam etme niyetiyle aday olduğumuz halde bunun arkasında başka imalarda bulunmak siyasi nezakete de, onun şahsiyetine de yakışmaz. 

Aday olduğu ilk günlerde kamuoyuna şirinlik için eski Yüreğir Belediye Başkanı Sebahattin Eşberk'in kabrini ziyaret ederek görüntü veren Kocaispir'e, "ölülere bile teşekkür etmeye gittiğin halde, Yüreğir için hizmet vermiş Abdullah Torun'a "alaycı bir uslüpla imalarda bulunmak nezaketine yakışmamıştır. 

t2.jpeg

"YÜREĞİR NEDEN ALTIN ÇAĞINI YAŞAYAMADI?"

Sayın Başkan, siz henüz gençlik kollarında koştururken biz o teşkilatta Yüreğir'deki eksikleri görmüş, Ankara'da o eksiklerin giderilmesi için Bakanlık koridorlarında ter akıtmış insanız. Bugün eğer Yüreğir'de sadece seçim malzemesi haline getirdiğiniz kentsel dönüşümden bahsediliyorsa bunu da Abdullah Torun'un o gayretlerine borçlusunuz. Benim ikinci dönemden itibaren listelerde bulunmamam sebebiyle yarım kalan o hizmetleri neden tamamlamadınız? madem Yüreğir'i çok seviyordunuz neden Yüreğir bir türlü altın çağını yaşayamadı? Bunu 22 yıldır yapamadınız, şimdi mi yapacaksınız? 

t3.jpeg

"YÜREĞİR'DE YARIM BIRAKILAN HİZMETLER, MAĞDURİYETLER İÇİN ADAY OLDUM"

Dünya alem biliyor ki, Allah'da biliyor. Yüreğir'e neden aday olduğumu. Ama bir kez daha ifade ile irade beyan edeyim. Yüreğir'de bir hikayemiz var, Yüreğir'de yarım bırakılan hizmetler var, Yüreğir'de tutulmayan sözlerinizden dolayı mağduriyetler var. İşte bunları tamamlamak üzere aday oldum. Beyanımızı esas kabul ederseniz mesele budur. Ancak "niyet okursanız" Ramazan ayında suizan'a düşersiniz, suizan da büyük günahtır.

t4.jpeg

"HANGİ YÜZLE, HANGİ VAADLE YÜREĞİR SOKAKLARINDA GEZEBİLİYORSUN?"

Sayın Kocaipsir, mesele benim adaylığım da değil, seçimi alıp almayacağım da. Sizde bunu gayet iyi görüyorsunuz. Ben inanıyorum ki Yüreğir halkı "Ahlaklı Belediyeciliği" tercih ederek, rant belediyeciliğinize son verecek ve bizi Yüreğir'de yarım kalan hizmetlerimizi tamamlamamız için yetkilendirecek. Buna tüm kalbimle inanıyorum. Bence bunları tartıştırarak asıl gerçeği gizliyorsunuz . Asıl gerçek şu; 22 yıldır yönettiğiniz, ancak çöp, çukur ve çamur'dan kurtaramadığınız Yüreğir'de artık halk uyanmıştır. 22 Yıldır iktidar partisi olarak "beceriksizlik" sergilenmiş, iktidarın gücü, kudreti nedense Yüreğir'de hizmet olarak yansımamıştır. Bu halinizle hala hangi yüzle, hangi vaadle Yüreğir'in sokaklarında gezebiliyor, Yüreğirli'ye "altın çağ" vaad edebiliyorsunuz doğrusu anlamak mümkün değil. 

t5.jpeg

"ADANA'YI KÜME DÜŞÜRENLER BİZİM SEÇİMİ ALMAMIZLA UĞRAŞMASIN, HESAP VERSİN"

Yüreğir halkı size 22 yıldır yetki verdi. Siz bu yetkiyi bir kısım çevrenize makam, mevki ve iş sahasına çevirdiniz, bir kısım iş adamlarına rant alanı oluşturdunuz. Peki Yüreğir neden bir türlü dönüşümünü gerçekleştiremedi? Bunun sorumluları kim, yahut kimler? 

Adana'yı işsizliğin başkenti haline getirenler, yeni yatırımlar açmak yerine, var olan iş sahalarının kapanmasına sebep olanlar, Adana'ya birinci lig'den küme düşürenler bunun hesabını vermek yerine kalkıp bizim seçimi alıp almayacağımızla uğraşmasın. 

O kadar verilecek hesabınız var ki, bunu nasıl halka, Allah'a vereceksiniz bunu düşünün. Ve sizin Yüreğir Belediye Başkanı sıfatını kullandığınız son haftanızdır. Bu son haftayı bari asaletinizle anılmayı hak ederek konuşun ki, mazide kalan hoş bir sadanız olsun.

t6.jpeg

"O TERS EV GİBİ TERS DÜZ OLMAKTAN KORKUYORSUNUZ"

Yüreğir'de "ters ev" dışında yapmadığınız hizmetler, sizi o ters ev gibi ters yüz edecek. Bu gerçeği gördünüz, bunun konuşulmasından korkuyorsunuz. 

Ve bir gerçek daha, sizi aday yapanlar kazanamayacağınız bir seçime soktular sizi. Bunu anketlerde gösteriyor, Adana'nın sokakları da. Bir hafta sonra Yüreğir Belediyesinin "eski Başkanı" olarak artık ofisinize dönebilirsiniz. 
Ancak görevi bırakıp gitmek, seçim kaybetmek sizi Yüreğir'de hesabını vermekten alıkoymayacak. Kamuoyu adına mutlaka şu soruların cevaplarını arayacağız;

1. Görevi devraldığınızda Yüreğir Belediyesi'nin kasasında ne kadar para vardı? Şu anda ne kadar para var?
2. Görevi devraldığınızda Belediyenin ne kadar taşınmazı vardı? Şimdi ne kadar kaldı?
3. Satılan taşınmazlardan elde edilen gelirler nereye, hangi projelere harcandı?

Bu soruların cevabını bekliyoruz.

t8.jpeg

Ayrıca, bizim "Seçimi kazanamayacağımızı" söylüyorsunuz. Oysa asıl aday yapıldığınız seçimi alıp alamayacağınızla ilgilenmelisiniz. Milletin iradesine ipotek mi koydunuz? Şunu biliniz ki, Allahın izniyle Yüreğir'de seçimi kazanacağız. 

Şunu unutmamalısınız ki, kamu adına yapılan bu görevler elbet bir gün biter, ancak yapılan usulsüzlüklerin hesabı hem bu dünya da, hemde ahirette karşınıza çıkacaktır. Görev yaptığınız bu 5 yılın hesabını vermeden, daha büyük hayallere kapılmasanız iyi olur.

Biz Yüreğir'in ta kendisiyiz!
Yüreğir'de nelerin eksik kaldığını ve neden yapılmadığını da gayet iyi biliyoruz?

Belediye Başkanlığı bir "beceri, irade ve tecrübe"ister. Maalesef tek başına iktidar gücüyle bir hizmet gelemeyeceğini 22 yılda Yüreğir'e de, Adana'ya da gösterdiniz. Şimdi size düşen tek şey artık sahneden çekilmektir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.