1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Feke’de kar kalınlığı yarım metreyi buldu
Feke’de kar kalınlığı yarım metreyi buldu

Feke’de kar kalınlığı yarım metreyi buldu

Adana’nın Feke ilçesinde etkili olan kar yağışı sonrası kar kalınlığı yer yer yarım metreye ulaştı. Belediye ve Orman İşletme ekipleri yol açma ve tuzlama çalışmalarını sürdürürken, sürücülere buzlanma uyarısı yapıldı.

A+A-

Adana’nın Feke ilçesinde yoğun kar yağışının ardından kar kalınlığı bazı bölgelerde yarım metreye kadar çıktı. Kızılçam ormanlarının beyaz örtüyle kaplanması ilçede kartpostallık görüntüler oluştururken, kar sonrası oluşan buzlanma sürücülere zor anlar yaşattı.

Kar yağışının ardından Feke Belediyesi ekipleri, başta ana arterler olmak üzere ilçe genelinde yol açma ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Kırsal mahallelerde etkisini artıran kar yağışı sonrası Feke Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri de iş makineleriyle ara yolları açarak çalışmalara destek verdi.

Feke Belediye Başkanı Cömert Özen, yol açma ve tuzlama çalışmalarının ilgili kurumlarla koordinasyon içinde gece gündüz devam ettiğini belirterek, vatandaşlara zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları çağrısında bulundu. İlçenin birçok noktasında buzlanmanın sürdüğünü vurgulayan Özen, ekiplerin sahada yoğun mesai yaptığını ifade etti.

Öte yandan belediye ekiplerinin yolda mahsur kalan sürücülere sıcak çay ve çeşitli ikramlarda bulunduğu, belediyeye ait iş makineleriyle araçların güvenli alanlara çekildiği bildirildi. Başkan Özen, “Kar yağışı ilçemizde beklediğimiz gibi etkili oldu. Ancak buzlanma ciddi boyutlarda. Mecbur kalmadıkça yola çıkılmamasını, araç kontrollerinin yapılmasını ve kış lastiği kullanılmasını özellikle rica ediyorum” dedi.

Belediyeden yapılan açıklamada, gelen ihbarlara anında müdahale edildiği, yolda kalan vatandaşlara hem teknik destek hem de ikram sağlandığı belirtilirken, karla mücadele çalışmalarının hava koşullarına bağlı olarak süreceği kaydedildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.