1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Festivale gölge düşürecek tartışmalar daha fazla köpürtülmemeli"
"Festivale gölge düşürecek tartışmalar daha fazla köpürtülmemeli"

"Festivale gölge düşürecek tartışmalar daha fazla köpürtülmemeli"

Başkan Yıldırım'dan gündeme dair önemli açıklamalar

A+A-

Gelecek Partisi Kurucularından, Gelecek Partisi Adana İl Başkanı Ebubekir Yıldırım, Adana Lezzet Festivali başta olmak üzere, yaşanan ekonomik buhran, hayvancılığın karşı karşıya olduğu kritik sorunlar, oda ve borsa seçimleri ve yaşanan tüm sorunlar bağlamında 6’lı Masanın tarihsel rolüne dair önemli açıklamalarda bulundu.

Gelecek Partisi Adana İl Başkanı Ebubekir Yıldırım, kent/ülke ve 6’lı masa gündemine dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 7-8-9 Ekim gerçekleşecek Adana Uluslararası Lezzet Festivali’ne ilişkin konuşan Yıldırım, şehrin vizyonuna hizmet edecek önemli organizasyonlara gölge düşürecek tartışmalardan uzak durulması gerekliliğini belirtti.

‘FESTİVALE GÖLGE DÜŞÜRECEK TARTIŞMALAR DAHA FAZLA KÖPÜRTÜLMEMELİ’

7-8-9 Ekim tarihinde gerçekleşecek 6, Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin, Adana’nın marka değerine hizmet ettiğini belirten Yıldırım, festival kapsamında kentte otellerin şimdiden dolduğunu, esnafın ise festivalden umutlu olduğunu kaydetti. Yıldırım ayrıca, “Festivalin Adana’nın tanıtımına ve ekonomisine katkısı yadsınamaz, otel yatak kapasitelerinin dolduğu ve Adana esnafının 3 gün boyunca efor sarf edip kazanç elde edeceği gerçekliğini düşündüğümüzde lezzet festivalini hep beraber desteklemeye devam edeceğiz ancak tanıtım toplantısının yapıldığı yere dair tartışmaların çok fazla köpürtülmeden, mahiyetini aşmaması gerektiğinin de altını çizmemiz gerekir. İçerik ve sonuçları itibari ile Adana’mıza değer katacak bir festivalin tanıtım toplantısının rantabl olması yönüyle İstanbul’da yapılmasını çok tartışmanın manası yok diye düşünüyorum. Öncelikli amacımız her zaman üzüm yemek olmalı, bağcıyı dövmek değil” diye konuştu.

7e8030b1-ade7-4228-a622-c1ded8a7b863.jpg

ODA VE BORSA SEÇİMLERİ: SİYASETİN ARKA BAHÇESİ OLMADAN…

Yaklaşan Oda ve Borsa seçimlerine ilişkin önemli bir noktaya işaret etmek istediğini aktaran Yıldırım, “Adana Sanayi Odası ve Adana Ticaret Borsası Başkanlıklarına seçilecek olan başkanlar bu kurumların ve bizlerin başkanı olacak. Hatırlatmakta fayda var; Sivil Toplum Kuruluşları veya yarı Sivil Toplum Kuruluşları hiçbir şekilde siyasetin arka bahçesi olmadan kentin tüm kesimlerine eşit mesafede ve Adana’nın menfaatlerini gözeten bir duruş sergilemek zorundadır.

Önümüzdeki hafta Adana Ticaret Odası seçimleri gerçekleşmiş olacak aynı kanaatlerimizi o seçimler için de ifade ediyoruz. Geçmiş dönemde yapılmış ‘siyasi arka bahçe refleksine dayalı’ hatalar tekrarlanırsa bu kayıp Adana’nın kaybı olacak. Bir siyasi partinin temsilcisi gibi yöneticilik yapıp, kendinden olmayana ‘öteki’ gibi davranıldığı bir temsiliyeti asla kabul etmeyeceğiz. Unutmasınlar ki oda ve borsalardaki ticaret erbapları tüm siyasi görüşten insanlarla temasın söz konusu olduğu kurumlardır burada gösterilecek her ayrıcalık bir hatadır” dedi.

fc9f909a-b0bc-475e-a152-565a8d5e6c6a.jpg

BECERİKSİZ PARA POLİTİKASI İFLAS ETTİ

TÜİK’in yüzde 83,45 olarak, Enflasyon Araştırma Grubu’nun (ENAG) ise yüzde 186,27 olarak açıkladığı son enflasyon rakamlarını da gündeme getiren Gelecek Partisi Adana İl Başkanı Yıldırım, iktidarın liyakati ortadan kaldıran devlet yönetimi anlayışı ile her alanda olduğu gibi para politikasında da savrulduğunu, her gün biraz daha kan kaybettiğini dile getirdi.

“Geçtiğimiz gün açıklanan enflasyon, TÜFE-ÜFE oranlarının ardından ekonomik analize bile gerek yok” diyen Ebubekir Yıldırım, “Buhranın derinliği ortada, beceriksiz para politikası yönetimi iflas etti. ‘Gözlerimdeki ışıltıya bakın, Ortodoks-Heterodoks’ diyen bir Bakan’ın yönettiği ülkede bugün insanlar, elektrik, ısınma, barınma gibi temel sorunlarla en acı şekilde karşı karşıya kaldı. Açlığın kol gezdiği bir ülkede iktidar ise hala rant ekonomisini destekliyor, halka karşı ise ‘küresel kriz’ kartını oynamaya çalışıyor. Oysaki dünyada sadece 8 ülkede enflasyon rakamları yüzde 50’nin üzerinde bunlardan biri de ne yazık ki Türkiye. Yani krizin küresel değil son derece politik nedenleri olduğu ortada, kriz yönetim krizi, kriz saray krizi, kriz adaletsizlik, liyakatsizlik, hukuksuzluk krizi! Bu halk bu kötü yönetimi hak etmiyor, gençler barınamıyor, beslenemiyor, çocuklar süte, halk ete erişemiyor, bu tablo karşısında içimiz parçalansa da Gelecek’ten ümidimiz var” şeklinde konuştu. 

a7beb284-bfea-4d0b-9c8d-ea31cb9f428c.jpg

SÜT-PEYNİR-ET VE HAYVAN PİYASASI ALARM VERİYOR!

Hayvancılık sektöründe çok ciddi krizlerin ve sorunların kapıda olduğunu da dile getiren Gelecek Partili Yıldırım, hükümetin işe samimi şekilde el atması gerektiğini, aksi durumda ilerleyen günlerde yine bir zam dramının gündemimizde olacağını önemle belirtti.

“Ekonomik sıkıntıların belki de en büyüğü hayvancılık sektöründe yaşanıyor” diye sözlerine başlayan Başkan Yıldırım, “Hayvancılık sektörü artan girdi maliyetleri karşısında adeta nefessiz kalarak çok ciddi bir kriz yaşıyor. Arpa, saman, yem, çoban, elektrik, su gibi birçok gider düşünüldüğünde üretici zarar ediyor. Arpa fiyatları 6 buçuk liradan seyrederken, tonaj başı hesaplandığında 6 bin 500 lirayı buluyor. Ancak bir canlı hayvanın kilosu da 45-46 liradan işlem görüyor. Hayvan başına birim olarak 1500’er lira zarar meydana gelmiş durumda. Tüm bu artan gider maliyetleri karşısında dişi hayvanlar hızla kesime gönderilmeye başlandı. İnekler kesiliyor süt krizleri meydana geliyor daha da gelecek. Süt fiyatları bugün istenen rakamlarda değil. Konseyin açıkladığı rakamın çok üstünde bir piyasa fiyatı oluşmuş durumda. Hem büyükbaş hem küçükbaşta bir arz krizi var ki bu da Türkiye açısından felaket. İlerleyen günlerde hem et krizini hem hayvan krizini hem de süt krizini belirgin şekilde yaşayacağız. Burada yapılması gereken ihracat ile iç piyasa arasındaki dengenin sağlıklı bir şekilde oturtulması. İhracat gümrük vergilerini optimal noktaya getirmek yine atılacak başka bir adım olarak karşımızda duruyor Hükümet samimi olmalı ve üreticiyi her noktada desteklemeli zira gıda krizi bir toplumda yaşanabilecek en ağır ve büyük krizlerden biri” diye ifade etti.

ALTILI MASA: ‘KİM’ DEĞİL ‘NASIL’ SORUSU ÖNEMLİ

Son olarak 6’lı Masa’nın pazar günü Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nde bir araya gelmesini değerlendiren Gelecek Partisi Adana İl Başkanı Ebubekir Yıldırım kamuoyunun ısrarla ‘adayınız kim’ sorusunu ise şöyle yanıtladı: “Esas olanın ‘kim’ sorusu yerine ‘nasıl’ sorusunun sorulmasıdır. Masanın daha önce önemle kritize ettiği gibi uzlaşmacı, özgürlükçü, demokratik değerleri içselleştirmiş, milletimizin tamamını kucaklayan, siyasi ahlak ilkelerini benimseyen ve liyakat sahibi bir aday ile yola çıkılacaktır ancak burada asıl kriter, tek adamlığa dayanan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile tek bir kişiye tahsis edilmiş sınırsız hakların Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçerken nasıl kullanılacağıdır. 6’lı masanın en can alıcı tarihsel rolü ‘kim’ sorusundan çok öte ‘nasıl’ sorusudur, düzlüğe çıkışın anayasal, ilkesel ve siyasal metodu masa için çok daha hayati önem taşımakta bunun için sağlam adımlar atılmakta diyebiliriz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.