1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Gezici Araştırma, Adana Büyükşehir anketini açıkladı
Gezici Araştırma, Adana Büyükşehir anketini açıkladı

Gezici Araştırma, Adana Büyükşehir anketini açıkladı

Gezici Araştırma Merkezi tarafından, Adana genelinde sosyal, ekonomik, politik ve kültürel konular ile ilgili seçmenin algısını belirlemek üzere 23 -24 Mart 2024 tarihlerinde yapıldı.

A+A-

Araştırmanın Örneklemi TÜİK 2019Yerel ve 2023 Genel Seçim Sonuçları dikkate alınarak, Adana Genelini temsil edecek nitelikte oluşturarak düzenlendi.

Araştırma 18 yaş ve üstü seçmen nüfusunu temsil eden, yaklaşık yarısı kadın olmak üzere toplam 7268 katılımcı üzerinden yürütülmüştür.Yapılan çalışmada tüm veriler hanelere gidilip yüz yüze görüşme metodu ile toplanmıştır. Örneklemin seçilmesinde, kota yöntemi kullanılıp, görüşülecek katılımcıların belirlenmesinde ise cinsiyet ve yaşkotası uygulandı.

Araştırmaya Katılan Halkın 31 Mart 2024 Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçiminde İki Aday Olsa Hangisi Adaya Oy Vereceğine İlişkin Dağılım

ekran-resmi-2024-03-28-22-10-05.png

Araştırmaya katılan halkın 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi parti adayına oy vermeyi düşündüğüne ilişkin dağılım incelendiğinde % 46,1’i CHP adayı Zeydan Karalar’a oy vermeyi düşündüğünü ifade etmektedir. % 40,6’sı AK Parti ve MHP ortak adayı Mehmet Fatih Kocaispir oy vermeyi düşündüğünü ifade ediyor. Zeydan Karalar ciddi oranda farkı açtığı her geçen gün oylarını artırdığı görülüyor. Adana halkının % 57’si Zeydan Karaları başarılı belediye başkanı olarak görüyor. % 24’ü kısmen başarılı dediği görülüyor. Sn. Zeydan Karalar Türkiye ortalamasına üzerinde başarılı olduğu görülüyor. Adanayı kim yönetsin yani Adana Büyükşehir belediyesini kimin yönetmesini istersiniz dediğimizde Sn. Zeydan Karalar diyenlerin oranı % 52.8 olduğu görülüyor. Sn. Mehmet Fatih Kocaispir diyenlerin oranı ise % 41.2’de kaldığı görülüyor. % 6’sı Kararsız kaldığı görülüyor. Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için kime oy vermek istediği arasındaki ilişki incelendiğinde 14 Mayıs 2023 de AK Parti’ye oy verenlerin % 18.2’si CHP Adayı Zeydan Karalar’a oy vermeyi düşündüğünü ifade ederken % 72.3’ü MHP ve AK Parti adayı Fatih Kocaispir’e oy vermeyi düşündüğünü ifade etmektedir. MHP’ye oy verenlerin % 22’si Zeydan Karalara oy vereceğini söylüyor. CHP’ye oy verenlerin % 96.2’si CHP Adayı Zeydan Karalar’a oy vermeyi düşündüğünü ifade ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.