
Gülistan Doku dosyasında yeni gelişme: 10 şüpheli gözaltında
Adalet Bakanı Akın Gürlek, Gülistan Doku’nun kaybolmasına ilişkin soruşturmada düzenlenen 5. dalga operasyonda 10 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.
Adalet ve İçişleri Bakanlıklarının koordinasyonunda faili meçhul dosyalara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Gülistan Doku soruşturmasında yeni bir aşamaya geçildi.
Adalet Bakanı Akın Gürlek’in açıklamasına göre, Erzurum ve Tunceli Cumhuriyet Başsavcılıkları ile güvenlik birimlerinin koordinasyonunda gerçekleştirilen 5. dalga operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında Doku’nun son görüldüğü köprü ve zaman dilimine ilişkin PTS ile iletişim kayıtlarında yeni bulgular elde edildi. Doku’nun kaybolmasının ardından Instagram hesabına gerçekleştirildiği belirtilen şüpheli erişim ve işlemler de incelemeye alındı.
Dosyada su altı aramalarına ilişkin kayıtların da yeniden değerlendirildiği belirtildi. Adli makamlardan gizlendiği ifade edilen dalgıç defterindeki kayıtlarla resmi arama tutanakları arasında uyumsuzluk tespit edildiği bildirildi.
Bakan Gürlek, Gülistan Doku’ya ait bazı kişisel eşyaların, intihar ihtimalini destekleyen bir görüntü oluşturmak amacıyla sonradan su altına yerleştirilmiş olabileceğine ilişkin bulgulara ulaşıldığını açıkladı.
Gürlek aynı açıklamasında, 2008 yılında Şereflikoçhisar’da öldürülmüş halde bulunan Dede Baltacı’nın 18 yıllık faili meçhul cinayet dosyasının da yeniden ele alındığını bildirdi.
Dosyada yapılan daraltılmış baz çalışması, HTS kayıtları, Adli Tıp raporu ve tanık beyanları doğrultusunda 5 şüpheli tespit edildi. Düzenlenen operasyonun ardından F.K., R.K., A.Ö. ve F.E. tutuklanırken, cezaevinde bulunan M.K. hakkında adli kontrol kararı verildi.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, faili meçhul dosyalara ilişkin çalışmaların süreceğini belirterek, “Aradan kaç yıl geçerse geçsin hiçbir faili meçhul dosyanın peşini bırakmayacağız” dedi.
Gürlek, “Ucu nereye giderse gitsin, suçlular er ya da geç adalet önünde hesap verecektir” ifadelerini kullandı.


HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.