1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Gülistan Doku soruşturmasında Adanalı Vali hakkında soruşturma başlatıldı
Gülistan Doku soruşturmasında Adanalı Vali hakkında soruşturma başlatıldı

Gülistan Doku soruşturmasında Adanalı Vali hakkında soruşturma başlatıldı

Gülistan Doku soruşturmasındaki dönemin valisi Tuncay Sonel hakkında soruşturma başlatıldı.

A+A-

Soruşturma kapsamında yeni bir gelişme yaşandı. 

Tunceli eski Valisi Adanalı Tuncay Sonel hakkındaki iddialarla ilgili olarak İçişleri Bakanı Sayın Mustafa Çiftçi’nin talimatıyla soruşturma başlatıldı. İddialara ilişkin müfettiş görevlendirmesi yapıldı.

Sonel'in İçişleri Bakanlığı bünyesinde müfettiş olarak görev aldığı biliniyor.

Gülistan Doku dosyasında eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel hakkında soruşturma 1

DHA

Tunceli'de 6 yıl önce kaybolan Gülistan Doku'ya ilişkin soruşturmada dosya yeniden açılmış, Tunceli merkezli olmak üzere İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa, Elazığ ve İzmir'de eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmişti.

 

Operasyonda dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel'in oğlu Mustafa Türkay Sonel'in aralarında bulunduğu 13 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.

 

Şüphelilerin “kasten öldürme” iddiasıyla sorgulandığı öğrenildi.

İKİ TUTUKLAMA, İKİ ADLİ KONTROL 2

DHA

İKİ TUTUKLAMA, İKİ ADLİ KONTROL

Dün sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen şüphelilerden Gökhan Ertok, "Delilleri yok etme" suçundan, daraltılmış baz çalışmasıyla Gülistan Doku’ya son teması bulunduğu tespit edilen ve o dönemde İl Özel İdaresi çalışanı olan Erdoğan Elaldı ise "Kasten öldürme" suçundan tutuklandı.

 

Munzur Üniversitesi’nden kameralardan sorumlu olan Savaş Gültürk ve Süleyman Önal ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.