1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Güzellik uzmanlarından tıp dünyasına sert tepki: “Cumhurbaşkanımızı bile takmıyorlar”
Güzellik uzmanlarından tıp dünyasına sert tepki: “Cumhurbaşkanımızı bile takmıyorlar”

Güzellik uzmanlarından tıp dünyasına sert tepki: “Cumhurbaşkanımızı bile takmıyorlar”

Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Ayşe Aydın'dan özel hastanelere sitem dolu açıklama

A+A-

 “Ellerindeki lobi gücünü kullanan Türk Dermatoloji derneği adeta ‘ağda yapmanın’ dahi doktorlara verilmesi için çaba gösteriyor. Bu uğurda Sayın Cumhurbaşkanımızın hassasiyetle üzerinde durarak imzaladığı kanunu dahi delmek için çaba içindeler.”

Bazı tabip derneklerinin güzellik uzmanlarının mesleklerini sadece doktorların yapmasına yönelik çaba içinde ve bunun için bütün güçlerini kullanıyorlar güzellik uzmanlarının kendilerine bağlı olarak işlem yapacağı bir statüye indirgenmesine çalışmaktadır. Bu denli bir para hırsı toplum sağlığını da tehdit eder hale gelmiştir.

GÜZELLİK UZMANLIĞI 4. SEVİYE BİR MESLEKTİR

Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından Avrupa Birliği normlarına uygun olarak mesleki tanımı yapılmış bir mesleğin yok edilmeye çalışılmasının altındaki sebepleri görüyor, anlıyor ancak anlamlandıramıyoruz. Üniversitelerde lisans düzeyinde eğitimi verilen, mesleki eğitimin lokomotif bölümlerinde okutulan, MYK tarafından sertifikalandırılan bu mesleği doktorlara bağlı alt meslek grubu haline getirilmesine bir avuç doktorun kazanacağı para için 400.000 kadının mağdur olmasına izin vermeyeceğiz.

MİLLİ EKONOMİYE DARBE

İntiharlardan Korkuyoruz

Pandemi sebebi ile aylarca salonları kapalı kalan esnaf tam işlerini düzenlemeye başlamışken çıkarılan kasıtlı haberlerle yeniden iş yapamaz hale getiriliyor. Krediyle cihaz alan, her biri kredi yükü altında mücadele eden bu sektöre “iş yapmayın demek bunları mali bir çöküntüye, işsizliğe ve açlığa mahkum etmek olacaktır” Daha önce örnekleri var sektörümüzde intiharlardan korkuyoruz.

NERDEN BAKSAN TUTARSIZLIK

“Her ay ekmeğinin derdindeki onlarca esnafın salonu mühürleniyor, savcılıklara ifadeye çağrılıyor, günübirlik kazancıyla ayakta kalma mücadelesi veren esnaf iş yapamaz hale getiriliyor ve tüm bunlar ikili ilişkiler, lobi faaliyetleri, halkla ilişkiler çalışmaları ile yürütülürken binlerce doktor ve hastane yasalara aykırı olarak güzellik hizmetleri sunmakta üstelik bu hizmetleri güzellik salonları %18 KDV ile sunarken hastane ve muayenehanelerinde %8 KDV ile vermektedirler.”

TÜM BOŞLUKLARI KULLANIYORLAR

Çeşitli tabip dernekleri buldukları her fırsatta güzellik uzmanlığı mesleğini zor durumda bırakmaya yönelik gerek yargı, gerekse medya yoluyla saldırılar gerçekleşmekte, onlarca mahkemenin yüzlerce kararına rağmen yargı yoluyla tüm boşlukları bu mesleğin yok edilmesine karşı kullanmaya çalışmaktalar.

Sayın Cumhurbaşkanımızın 4000 kadının önünde canlı yayında imzaladığı kanunu dahi durdurmak için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar, sağlık bakanlığı dairelerinden çıkarılan günübirlik yazılarla esnafı iş yapamaz hale getiriyorlar.

HEKİMLER KILLA, TÜYLE DEĞİL, BİLİMLE UĞRAŞMALI

“Dünyanın en pahalı eğitimi olan tıp eğitimi alan hekimlerimiz bu ülkenin vergileri ile bu eğitimi alırken vergiyi ödeyen bizlerin hayalindeki hekimler kılla, tüyle uğraşan değil, bilimle, yenilikle, tedaviyle milletine hizmet edecek hekimlerdir. Pandemi sürecinde büyük fedakarlıklarına hep beraber tanık olduğumuz fedakar hekimlerimizdir bizim hayalimizdeki hekimler. Tik tok videoları çeken, kameralar önünde göbek atan, rantı tedavinin önüne koyan, sosyal medya fenomeni olmak adına hekimliğin saygınlığına zarar vermeyi göze alan ve mesleğimize göz koyan hekimlere saygı duymuyoruz ve bu hekimlerle ve dernekleriyle mücadeleye ekmeğimizden el çekmedikleri müddetçe devam edeceğiz.”

KALICI MAKYAJ YAPILAN ÖZEL HASTANELER VAR
İstanbul Güzellik Uzmanları, Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Ayşe Aydın, açıklamasında neredeyse tüm özel hastanelerin güzellik salonu hizmetlerine el attığını kaydetti. Aydın şöyle devam etti: “Bölgesel incelmeden epilasyona, cilt bakımından masaja hizmetler sunuyorlar. Ve tüm bu işlemler Danıştay 10. Dairesinin yönetmeliğin yürütmesini durdurma kararına rağmen, yasadışı olarak yapılmakta. Komik ama acı bir durumdur ancak bu ülkede kalıcı makyaj yapılan, ipek kirpik takılan hastaneler var. Üstelik doktorlarımız ve dernekleri, ‘Güzellik uzmanları yapamaz’ diye davalar açarken bu hizmetleri yine yasak olmasına rağmen hastanelerinde ve muayenehanelerinde bu işlemleri yine güzellik uzmanlarına hatta daha kötüsü çaycılarına, hizmetlilerine yaptırmakta.”

ÖNCE ADALETE SONRA SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA GÜVENİYORUZ

Mesleğimizin ve Tabiplik mesleğinin sınırlarının net olarak belirlenmesini ve değişmemek üzere yasalaşmasını, hastane ve salonların hizmet alanlarının net olarak çizilmesini istiyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın kadın esnafa desteğini her zaman yanımızda hissettik bu sorunumuzu da kalıcı olarak çözmek üzere yanımızda olacağına inanıyoruz.

Borçla, harçla, krediyle aldığımız cihazların 3 gün yasak 5 gün serbest olmasından yorulduk ve usandık. IPL, DİODE, G5 MASAJ ALETİ , KALICI MAKYAJ, RADYO FREKANS, YÜKSEK FREKANS, CİLT BAKIMI gibi mesleğimizin temelini teşkil eden, medikal kullanımla alakasız, meslek tanımımız içerisinde yer alan cihazları dahi günübirlik uygulamalar ve kararlarla kullanamaz hale getirilmemiz için çaba gösterenlere karşı direneceğiz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.