1. HABERLER

  2. SON DAKİKA

  3. ‘Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı?’ sorusu bugün cevap bulacak
‘Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı?’ sorusu bugün cevap bulacak

‘Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı?’ sorusu bugün cevap bulacak

‘Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı?’ sorusu bugün cevap bulacak

A+A-

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Huber Köşkü’nden video konferans yöntemiyle son kez yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ne başkanlık edecek. Toplantının ana gündemi, hafta sonları uygulanan sokak yasakları ile çocuk, genç ve 65 yaş üstüne getirilen kısıtlamaların sürüp sürmeyeceği olacak

Gelecek haftadan itibaren Ankara’da mesaisine başlaması planlanan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bakanlardan bilgilendirme alacağı bugünkü kabine toplantısının en önemli gündem maddesi 'normalleşme süreci'nin seyri olacak.

Hürriyet’te yer alan habere göre, Huber Köşkü’nde son kez video konferans yöntemiyle yapılacak kabinede 3 Haziran’da bitecek seyahat yasağının yanı sıra, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı grubun sokağa çıkma yasağıyla ilgili değerlendirmeler yapılacak.

Bu yasakların ikinci dalganın yaratılmaması için henüz tamamen kaldırılmayacağı belirtiliyor. Planlamaya göre 65 yaş üstü ve 20 yaş altı için getirilen yasağın bir süre sonra toplu alanlara girme sınırlandırmasıyla kalkabileceği ifade ediliyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Twitter’dan paylaştığı mesajda, “Genç arkadaşlarım, sokağa çıkma kısıtı kalktı. Maalesef bu uygulama 15-20 yaş grubunu, 65 yaş üstü büyüklerimizi ve 14 yaş altı çocuklarımızı şimdilik içeremiyor. Sabırlı olmanızı, bize biraz daha zaman tanımanızı rica ediyorum” demişti.

20 YAŞ ALTINA İZİN ÇIKABİLİR

Ayrıca geçtiğimiz hafta 65 yaş üstü için verilen ‘memleket izni’ uygulamasının 20 yaş altındaki gençler için de sınavların ardından gündeme gelebileceği ifade ediliyor. Seyahat yasağının kaldırıldığı 16 büyükşehirdeki durumun yanı sıra yasağın devam ettiği 14 büyükşehir ve Zonguldak’taki son durum da kabinenin gündeminde olacak.

15 ilde 3 Haziran’da son bulacak seyahat yasağının tamamen kaldırılabileceği veya riskin yüksek olduğu birkaç şehirde bir süre daha devam edebileceği kaydediliyor.

Kabinenin en kritik gündem maddesi ise hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasakları olacak. Toplantıda Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda sıcak havaların etkisiyle kalabalıkların oluşabileceği ve virüsün yayılmasında beklenen düşüşün henüz olmadığı gerekçesiyle bu hafta sonu da bazı büyükşehirlere sokağa çıkma yasağı getirileceği ifade ediliyor.

‘DÜĞÜN SEZONU’ DA GÜNDEMDE OLACAK

Kabinede evlilik hazırlığındakilerin merakla beklediği düğün sezonunun açılışı da gündeme gelecek. Düğün sezonunun temmuz sonu veya ağustos başında başlatılması planlanıyor. Düğünlere, vaka sayısı ve Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda kontrollü şekilde, sosyal mesafeye uygun, nikâh salonlarındaki gibi yüzde 25-30 kapasiteyle izin verilebileceği kaydediliyor.

Ancak ilk aşamada sosyal mesafe kuralına uyulmayacağı ve riski arttıracağı için kapalı ortamlarda ve dar salonlarda yapılacak düğünlere izin verilmeyeceği belirtiliyor.

Öncelikle kır düğünlerine izin verilmesi, şartlara uygun kapalı salonlarda yapılacak düğün ve nişanlarda tek kullanımlık çatal, kaşık, tabak kullanılması, masalarda 4’te 1 veya 3’te 1 kapasiteyle oturma düzeni sağlanması, sosyal mesafeye uyulmayacağı için halaya ya da horona izin verilmemesi, ateş ölçümü yapılması, salonların dezenfekte edilmesi, ikramların kapalı şekilde yapılması için hazırlık başlatıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.