1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Halaçoğlu: "Adana Türk Ocağı yok mu sayılıyor?"
Halaçoğlu: "Adana Türk Ocağı yok mu sayılıyor?"

Halaçoğlu: "Adana Türk Ocağı yok mu sayılıyor?"

Türk Ocakları Adana Şube Başkanı Mustafa Halaçoğlu: Ulu önder Atatürk'ün Adana Türk Ocağı ziyaretindeki sözleri Türk Ocağına verdiği önemi göstermektedir.

A+A-

Türk Ocakları Adana Şube Başkanı Mustafa Halaçoğlu Atatürk'ün Adana'ya gelişinin 101. yıldönümü kapsamında kentte düzenlenen etkinliklere Türk Ocağı Adana Şubesi'nin davet edilmemesine tepki gösterdi.

Halaçoğlu'nun kucuksaat.com'a özel açıklaması şöyle;

15 Mart 1923 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk'ün Adana'ya gelişinin 101.yılı kutlaması etkinliğine Adana Türk Ocağı davet edilmedi.

Oysa Atatürk'ün çok önem verdiği ve Adana Türk Ocağında çok önemli kararların alındığı Türk Ocağı neden yok sayıldı?

Atatürk, Kurtuluş savaşından sonra 15 Mart 1923'teki Adana Türk Ocağı ziyaretinde “Efendiler, bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü, bu memlekette, bu güzel Adana'da doğmuştur” veciz sözü ile Adanalıların bağımsızlığa verdiği önemi vurgulamıştır.

Adana Türk Ocağı protokolda ön sıralarda olması gerekirken protokol listesine alınmayıp Adana'nın ve Cumhuriyetin önemli günlerinde temsil etmesi gerekirken yok sayılması doğru bir karar değildir.

Bu ihmal kıymetli valimizin bilgisi dışında olduğuna inanıyorum.

Umarım bundan sonraki Milli şuur çerçevesinde etkinliklere yetkili sorumluluk sahibi ilgili kurumların bu konuya hassasiyet göstererek Adana Türk Ocağının olması gereken yerde temsil etmesi imkânı ihmal edilmez.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.