1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Halit Atik’ten ön seçime hazırlık: Adana’da 2 belediyeye aday adaylığı başvurusu
Halit Atik’ten ön seçime hazırlık: Adana’da 2 belediyeye aday adaylığı başvurusu

Halit Atik’ten ön seçime hazırlık: Adana’da 2 belediyeye aday adaylığı başvurusu

Halit Atik’ten ön seçime hazırlık: Adana’da 2 belediyeye aday adaylığı başvurusu

A+A-

Adana’da yerel seçimlere hazırlanan CHP ‘nin sol ve sosyal demokrat kimliğini çizgisini saptırmadan yıllardır koruyan,başarılı isimlerinden Dr. Halit Atik Çukurova ve Seyhan Belediye Başkan adaylığı için başvurusunu resmen yaptı. 

  Adana’da Politik yaşamı boyunca Sosyal Demokrat ve Sol kimliğini çizgisini saptırmadan onlarca yıldır sürdüren, Cumhuriyet Halk Partisi’nin değişik kademelerinde yıllardır görev alan parti emektarı, CHP Çukurova İlçe üyesi ve CHP Adana Büyük Kurultay Delegesi Dr. Halit Atik 31 Mart 2024’te yapılacak Yerel Seçimlerde Çukurova ve Seyhan Belediye Başkan Adaylığı için yola çıktı. 

   Dr. Halit Atik 2004 yılında Seyhan Belediye Başkanlığı'na aday adayı, 2014 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Çukurova Belediye Başkanlığı'na aday adayı oldu. CHP Adana’da Partinin birçok kademesinde aktif olarak 35 yıldan bu yana emek veren Dr. Halit Atik; 2014 -2015 yılında CHP Adana İl Başkan Yardımcılığı, 2020 – 2023 yılında CHP Adana İl Başkan yardımcılığı yapmıştır. Halen CHP Adana Büyük Kurultay delegesidir. 
 

  Dr. Halit ATİK, 3000 in üzerinde üyesi bulunan T.T.B Adana Tabip Odası’nda 27 yıldır yönetici ve oda aktivisti olarak çalışmaktadır. Adana Tabip Odası’nda görev aldığı bu uzun süreçte kesintisiz olarak değişik zamanlarda Başkan, Genel Sekreter, Yönetim Kurulu Üyesi, Onur Kurulu Başkanlığı, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konsey Delegesi görevlerinde bulunmuştur. Adana Tabip Odası’nın halen Kurultay Delegesidir. 1995 yılında kurulan: İnsan Hakları Vakfı Adana Şubesi’nin Kurucu ve aktif üyesidir. 1996 yılında kurulan Sosyal Demokrasi Vakfı Adana Şubesi’nin Kurucu üyesi olup, muhtelif dönemlerde Yönetim Kurulu üyeliği görevini yürütmüştür. Halen 2003 yılından bu yana Sosyal Demokrasi Vakfı Adana Şubesi Temsilciliği görevini sürdürmektedir. Adana’da vakıf bünyesinde gerçekleştirilen birçok panel, konferans ve toplantıda konuşmacı, panelist ve katılımcı olarak yer almıştır. 2009 yılında Adana’da kurulan GÜSİDER (Güney İlleri Özel Sağlık Kuruluşları Derneği) kurucu üye ve yönetim kurulu başkanı olarak görev yapmıştır. 

  Uzun yıllar Kamu ve Özel Sağlık sektöründe hekim ve yönetici olarak çalışan Dr. Halit Atik. 1993 yılında Seyhan’da ilk Tıp Merkezi olan SEYHAN TIP Merkezi’nin kurucusudur. 2013 yılından bu yana kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olduğu HALİT ATİK ORTAK SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMİ; Çukurova bölgesinin sektörde önde gelen başarılı kuruluşlarından biridir. Dr. Halit Atik ayrıca, ATİK DİYALOG İLK YARDIM MERKEZİ Yönetim Kurulu Başkanı, BİR–LAB TIBBİ TETKİK LABORATUVARI Yönetim Kurulu Başkanı olarak iş yaşamına devam etmektedir. 
 

   CHP Çukurova ve Seyhan ilçeleri Belediye Başkan Aday Adayı olan Dr. Halit Atik: “CHP Adana’dayıllardan bu yana sosyal demokrat ve sol çizgimden ödün vermeden bir nefer gibi çalışmaktan onur duyuyorum. Özellikle son 3 yıldır Parti İl Yönetim Başkan yardımcılığı görevim nedeniyle başta Seyhan ve Çukurova ilçelerinde yüzbinlerce partili ile bir araya geldik. Sorunlarını dinledik. Halkımızın partili, partisiz tümünün sorunlarına ve ihtiyaçlarına yerelyönetimlerdeki başkanlarımızın önemli destekleri ile çözüm bulmaya, yaralarına merhem olmaya çalıştık. Halen çalışıyoruz. Bu yola ekip arkadaşlarımız ve partililerimizin desteği ile çıktık. Genel Merkezimiz ’in onayı ile aday olursam Partimiz adına bu yarışı başarıyla sonuçlandıracağımıza inanıyorum.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.