1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Hatay bundan sonra hayatına yine böyle mi devam edecek?"
"Hatay bundan sonra hayatına yine böyle mi devam edecek?"

"Hatay bundan sonra hayatına yine böyle mi devam edecek?"

CHP Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Hatay havalimanının durumuna dair uçuş için kendisine ulaşan görüntülere işaret ederek “Bu bir asker uğurlama merasimi değil, Hatay’dan Adana’ya taşınan yolcuların mağduriyeti” dedi.

A+A-

29 Mart tarihinden itibaren Hatay Havalimanını açtık, açıklaması üzerine yurttaşların biletlerini satın aldığını, ancak uçuştan birkaç saat önce İngilizce iptal mesajları geldiğini ifade eden CHP’li Nermin Yıldırım Kara “Yetkili bir yeri aradığınızda cevap verilmiyor. Yolcular arasında kanser olan, hasta olan, yaşlı olan yurttaşlarımız var. Büyük mağduriyet sonucunda mecburen Adana’ya gitmek zorunda kalıyorlar. Bunun da maddi bir külfeti var. Daha ne kadar aleni biçimde yalan söylemeye, umut tacirliği yapmaya devam edeceksiniz?” diye konuştu.

Nermin Yıldırım Kara 29 Mart Tarihinden Itibaren Hatay Havalimanını Açtık Dediniz. Yurttaşlarımız Biletlerini Satın Alıyor. Uçuştan Birkaç Saat Önce İngilizce Iptal Mesajları.mp4 Snapshot 01.22.351

Geçen yıl 14 Mayıs seçimlerinden sonra 16 Mayıs’tan itibaren ‘seferlerimiz başlıyor.’ diyen Ak Parti iktidarı’nın doğru dürüst safer yapamadığını gördüklerini hatırlatan CHP’li Milletvekili Nermin Yıldırım Kara şunları söyledi: “29 Martta Bakan Abdulkadir Uraloğlu geldi, Hatay’da dedi ki, ‘seferlerimiz gidiş ve dönüş olarak başlamıştır.’ ancak 5-6 Nisanda iki gündür yine seferler durmuş. Sebep kimisine göre mücbir sebep, kimisine göre rüzgarın yönüyle alakalı. Şimdi biz buradan merak ediyoruz, 29 Marttan itibaren, uçuşlar bundan sonra ne zaman başlayacak? Havalimanının pistinde mi bir sıkıntı var, rüzgardan dolayı meteorolojik bir sıkıntı mı var? Hava yolunun yatırım planlamasını 2024-26’ya baliğ eden bu süreçte ne kadar kaynak aktardığınızda büyük bir soru işareti. Hatay havalimanının akıbetiyle ilgili süreci şefaf bir şekilde anlatın. Dakika bir, gol bir. Yine üç gün çalıştı, beş gün çalıştı, yine seferler durdu. Hatay bundan sonra hayatına yine böyle mi devam edecek”   

G Kk9 Jt L Xk A A3 Rj YG Kk9 Jt L X0 A Iff DdG Kk9 Jt K Wo A Ak YblG Kk9 Jt J Xg A A1Rlh

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.