1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Heey, belediyeler soyuluyor...
Heey, belediyeler soyuluyor...

Heey, belediyeler soyuluyor...

Turgay Develi yazdı

A+A-

"Akıllı adam parmağıyla ayı işaret ederken, aptal adam aya değil parmağa bakar."

Konfüçyüs'ün bu sözünü bilmeyen yoktur.

Yazıya bu sözü hatırlatarak girmemin sebebi ise; benim bu yazı dizisiyle neyi işaret ettiğime değil de, küçük de olsa bazı çevrelerde milletvekilliği yaptığım partiyi yıprattığımın konuşulması.

Ben, heey hırsız var belediyeler soyuluyor, diye bağırıyorum.
Onlar 'ama bizim partili' diyor!

Hırsızın hangi partili olduğu, hırsız olmasının önüne geçmiş durumda...
Herkes kendi kafasında yarattığı heyhula ile (Zebullahın beta sürümü!) meşgul.

Yazı dizisine başlarken hatırlatmıştım oysa, milletvekilliği yaparken sadece Enerji dağıtım ihalelerinde çalınan 200 milyon dolarlık hırsızlığı açığa çıkarıp geri alınmasını sağlamış ve ardından da bu hırsızlığa dayanak teşkil eden özelleştirme ihale şartnamesini değiştirterek, geride kalan ihalelerde hiç olmazsa o maddeyle yapılan hırsızlığın önüne geçmiştim.

Dönemin Enerji bakanı Taner Yıldız ile yine dönemin Ulaştırma Bakanı, şimdinin Maliye Bakanı Lütfü Elvan ile TBMM Genel Kurulu'nda sert tartışmalarımız olmuştu. O zaman AKP'lilerden yediğim laf şimdi CHP'lilerden daha fazla değildi!

CHP'li belediyelerde yapılan soygunları yazıp üzerine gidince, benim partime zarar verdiğimi düşünen başta CHP'liler olmak üzere ve bu vesileyle de tüm hemşerilerime sormak istiyorum; hırsız bizden olursa sesimizi çıkarmayacaksak, başka partilerin hırsızlarına söz söyleme hakkımızı kaybetmiş olmaz mıyız?

Yoksa ben mi yanlış düşünüyorum?

Türkiye çapında talana bağırıp çağıralım ama CHP'li Adana belediyelerindeki hırsızlıklara ses çıkarmayalım yani, öyle mi?

Bence, CHP içinde hırsızlık yapanları da teşhir etmeliyiz ki, hem partimiz hem de siyaset arınsın, kimse çalamasın.

Bu itibarla, Berkay Duran'ın, çalıştığı Seyhan Belediyesi'nde imar dosyaları bulunan şirketin işlerini takip eden genç kıza karşı duygularının karşılıksız kalması üzerine, kırık bir kalbin isyanı ile, o şirketin dosyalarındaki yolsuzluk ve hukuksuzluk iddialarını içeren mektubu çok önemli.

Bu açıdan da, Mimar Neşe Çetin ile kız kardeşi olan Seyhan Belediye eski imar müdürü ve Belediye Başkan yardımcısı Neriman Çetiner, Seyhan Belediye eski Başkan Yardımcısı Ulaş Toros ve bir çok müteahhitlik şirketi ile yapı denetim firması hakkındaki iddiaların üzerine gidilmeli. Açılan soruşturma ve devam eden davaları her yurttaşın yakından izlemesi ve hırsızlığın kamuoyunda mahkum edilmesine destek vermesi gerek.

Ayrıca, dönemin Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı, şimdinin Büyük şehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı avukat Türkan Eşli'nin dahli olduğu bütün iş ve işlemler, sadece yasal açısından değil, aynı zamanda çeşitli formüller üretilerek üstü örtülen dosyaların (projelerin) üzerindeki toz silinerek, ahlaki açıdan da içine düştükleri zaaf kamuoyu ile paylaşılmalı.

Bir sonraki yazıda devam ederek yetkilileri göreve çağıracağım...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.