1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Her ilde toplantı: Valilikler karar verecek
Her ilde toplantı: Valilikler karar verecek

Her ilde toplantı: Valilikler karar verecek

Korona virüsüne karşı 81 ilde il idare kurulu ve pandemi kurulu toplantıları yapıldı. İl bazında ülke genelinde alınan önlemlere ek önlemler gelebilir...

A+A-

İstanbul'da İl İdare Kurulu toplantısına Vali Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ile diğer yetkililer katıldı.

 81 ilde bugün saat 09.00’da önce il idare kurulları, ardından pandemi kurulları toplandı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabından, “İl İdare Kurulu toplantısındayız.

#Koronavirüs salgınıyla mücadele için İstanbul’da yapılması gereken çalışmaları değerlendiriyoruz” mesajını paylaştı. İstanbul Valiliği’nde yapılan korona virüsü toplantısı yaklaşık 2 saat sürdü.

İl idare kurullarında, salgın kapsamında alınan tedbirlerin en etkili şekilde uygulanması, bugüne kadar alınan tedbirlere halkın en üst seviyede riayet etmesi ve zorunlu haller dışında evlerinden çıkmamalarının sağlanmasına yönelik konular görüşüldü. Pandemi kurulu toplantısında ise, başta 30 büyükşehir başta olmak üzere sosyal izolasyon ile iller bazında sosyal mesafeyi en üst seviyeye taşıyacak her türlü ilave tedbir karara bağlanarak valilerce vakit kaybetmeksizin uygulanmaya alınacağı ifade edildi.

Valiler, illerin özel durumları göz önünde bulundurularak, il pandemi kurulu tarafından alınacak ilave tedbirler gerekli koordinasyon için ilgili bakanlıklar ile paylaşacak.

İstanbul’da düzenlenen toplantıya İstanbul Valisi Ali Yerlikaya başkanlık etti. Toplantıya Vali Yerlikaya’nın yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul İl Tarım Müdürü Ahmet Yavuz Karaca ve diğer yetkililer katıldı.

Basına kapalı olarak saat 09.00’da başlayan toplantı 2 saat sürdü.

Toplantının ardından Vali Yerlikaya, Ekrem İmamoğlu’nu uğurlarken iki yönetici gazetecilere el salladı. Toplantıya katılanların maske taktığı görüldü.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.