1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Hukuku tam işleyen devletin yanındayız"
"Hukuku tam işleyen devletin yanındayız"

"Hukuku tam işleyen devletin yanındayız"

Adana Büyükşehir Belediyesi Zeydan Karalar'dan belediyelere kayyım atanması, bütçe ve Karaisalı Güreşleri ile ilgili önemli açıklamalar

A+A-

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar Efsane Radyo’da Cendere programına telefonla bağlanarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kaynak arayışı ne durumda?
Bu işler 3-5 günde çözülecek işler değil. Hem Avrupa Kalkınma Bankası’ndan hem Fransa’dan hem Çin’den hem de Dünya Bankası’ndan arayışlarımız devam ediyor. Çok ciddi projelerimiz var biliyorsunuz. Önümüzdeki hafta Çin’e ve Avrupa’ya gideceğiz. Belki hepsi değil ama bir bölümü umuyorum olumlu sonuçlanır ve Adana nefes alır. Her gün yeni bir tedbir alıyoruz. Adana’nın çalışabilmesi, borçlarının azalması için noktasında… 76-77 Milyon TL’lerden 30 Milyon TL’lere aylık açığı düşürdük. Her geçen ay biraz daha aylık bütçe açığını düşüreceğiz.

3 Belediyeye kayyım atanmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Siz aday olurken Yüksek Seçim Kurulu’na başvuruyorsunuz. YSK sizi araştırıyor, aday olabilirsiniz ya da olamazsınız. Aday olabilirseniz size yanıt geliyor, “Aday olabilirsiniz” diye. Görev yapmaya mani bir suç olmaya takdirde görevden almaları çok doğru bulmuyorum. Terör örgütünün yanında hiç birimiz durmayız. Ama şu unutulmasın terör örgütüne aidiyet duyan Kürtlerle sağduyulu Kürtleri birbirinden ayırmamız gerekiyor. Hepimiz devletimizin yanındayız ama hukuku tam işleyen devletin yanındayız.

Adana Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Sözlü dönemi ima edilerek sorulan şüpheli faturaları savcılığa verdiniz mi sorusuna ise “Bizi izlemeye devam edin” cevabını verdi.

“Bizim her işimiz resmi”

Karaisalı güreşlerine katılmayacağım. Bizden maddi yardım istediler, biz bunu önce kabul ettik. Daha önce güreşçilere açıktan para veriliyormuş galiba, biz açıktan iş yapamayız, bizim her işimiz resmi olur dedik. Belki bu sebepten ya da başka bir sebepten Karaisalı Belediyesi olarak biz yapacağız dediler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.