1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İddia: Temsa bilerek mi batırıldı?
İddia: Temsa bilerek mi batırıldı?

İddia: Temsa bilerek mi batırıldı?

Avukat Leman Türkmenoğlu, Temsa'yı satın alan yeni sahipleri tarafından önce kredi çekilip sonra kasten batırıldığını iddia etti

A+A-

Avukat Leman Türkmenoğlu, Temsa'yı satın alan True Value Capital Partnes ve sahipleri Evren Ünver  Rukiye Devres Ünver hakkında çarpıcı iddiaları bir araya getirerek Savcılık makamına suç duyurusunda bulundu.

Çarpıcı iddialarda bulunan Av. Leman Türkmenoğlu, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklama:

True Value Capital Partners tarafından Temsa Ulaşım’ın satın alınmasında satış bedelinin Lozan'dan ve yabancı şirket hesaplarından merkez bankası aracılığı ile Türkiye’ye transfer edilmesi gerekirken bu kurala riayet edilmemiş ve aleni olarak suç teşkil eden bir işleme imza atılmıştır.

Evren Ünver ve Rukiye Devres Ünver’in sahipliğinde ki True Value Capital Partners Temsa Ulaşım'ı kasasından 1 lira dahi çıkmadan devir almış yani Türkiye'ye yabancı yatırım olarak 1 lira bile gelmemiştir.

Temsa Ulaşım kasasından yabancı yatırımcıya Temsa Ulaşım'ın devrini takiben ödenen kar payı ve açılan kredi ile yabancı yatırımcı Temsa Ulaşım'ın devir bedelini ödemiştir.

Bu ödeme sistemi içerisinde yabancılık unsuru yoktur.

Bu ödeme sistemi kanuna karşı dolan, kanuna karşı hile ve hukuki düzenlemelere aykırı olduğundan suçtur.

Dikkat çekmek istediğimiz, açıkça suç teşkil eden işlem;

Evren Ünver ve Rukiye Devres Ünver’in sahipliğinde ki True Value Capital Partners’e,

Bir yandan kredi başlığı adı altında 90.000,00 TL finans Temsa Ulaşım bağlı şirketleri tarafından aktarılırken,

Diğer yandan geçmiş yıl temettülerinden oluştuğu belirtilerek 285.000.000 TL’si yine Temsa Ulaşım tarafından aktarılırken,

Kredi ve temettü adı altında Temsa Ulaşım'dan True Value Capital Partners’e ödenen tutarın 375.000.000 TL’si olduğuna,

Bu meblağın Hacı Ömer Sabancı Holding AŞ tarafından Temsa Ulaşım'ın satış bedeli olarak açıklanan rakama eşit olduğuna,

Ve Temsa Ulaşım kasasından kredi + temettü adı altında 375.000.000 TL’sini çeken True Value Capital Partners’in dönüp bu sefer Temsa Ulaşım'da hisse devrini yapanlara bu bedeli ödedikleri yapılan açıklamalar ve finansal raporlarda okunmaktadır.

Şimdi;

Bu işlemler kanuna karşı dolan, hile, yabancı yatırımlara ilişkin hukuki düzenlemelere aykırılık, örtülü servet transferi, Türk parasının kıymetini korumaya ilişkin hukuki düzenlemelere aykırılık ve pek çok hukuki düzenlemeyi ihlal eden suç değildir de nedir.

Gerek devreden gerekse devir alan ortaklar birlikte hareketle kanuna karşı hile yaparak hem ülkeye hem 3. kişilere zarar veren bir suçu birlikte işlemişlerdir.

Evren Ünver ve Rukiye Devres Ünver’in sahipliğinde ki True Value Capital Partners, Temsa Ulaşım'ın devrinde Türkiye'ye yabancı sermaye transfer etmemiştir.

Bu tarz operasyonlar sadece çıkar amaçlı olarak banka kredileri kullanarak şirket batırma işlemlerinde yapılmaktadır.

Evren Ünver ve Rukiye Devres Ünver’in sahipliğinde ki True Value Capital Partners tarafından satın alınan Temsa Ulaşım'a satış sürecinde milyarlarca lira kredi çekilmiştir,

Milyonlarca lira BPO işlemi yapılmıştır. 

Yabancı yatırım yapılırken yabancı yatırımcı tarafından satın alınacak/alınan bir şirkette borçlandırmalar yapılmaz/yapılamaz.

Eğer satılan şirket satış sırasında borçlandırılıyor ise bunun tek nedeni vardır oda şirketi batırmak.

Yabancı yatırımcı olduğunu iddia eden evren Ünver ve Rukiye Devres Ünver tarafından Temsa Ulaşım satın alınırken yabancı sermaye transferi yapılmadığı gibi, yerel bankalardan milyarlarca lira kredi kullanılıp o krediler meçhul hesaplara aktarılarak Temsa ulaşım batırılmıştır.

Kasıtlı ve bilinçli olarak yapılan, bir şirket batırma operasyonudur.

Evren Ünver ve Rukiye Devres Ünver’in sahipliğinde ki True Value Capital Partners isimli şirketleri adına Temsa Ulaşım’ı 30.05.2019 tarihinde aldıktan sonra,

2019 Haziran ve 2019 Eylül aylarında işçileri işten çıkarmışlar,

2019 Kasım - Aralık ayında fabrikaları kapamışlar ve üretimi durdurmuşlar,

2019 Aralık sonunda da Konkordato ilan etmişlerdir.

Bu operasyonların amacı şirketlerin devreden ve devralan ortaklarının ileride ödeme iradesi taşımadıkları kredileri kullanıp banka kredilerini çektikten sonra kendi tasarruflarında ki başka hesaplara aktardıktan sonra şirketi batırmaktır.

Yabancı yatırım ve yatırımcı uygulama usul ve esaslarına, ticari teamüllere finansal operasyonlara aykırı olan bu durum Evren Ünver ve Rukiye Devres Ünver’in şaibeli işlemler yaptıklarının ve amaçlarının yatırım olmadığının açık kanıtıdır.

Yabancı Yatırım Piyasasında Yatırımın Amacı Karlılık Ve Verimlilik, Katma Değer Yaratmak, Satın Alınan Şirketi Büyütmek Ve Daha Fazla Gelir Teminine Yöneliktir. Bu Değişmez Gerçektir.

Yatırımı Yapan Tarafın Niyeti Gerçekten Yatırım Yapmak İse Bu Yapılır.

Yatırımı Yapan Tarafın Amacı Satın Aldığı Şirket Üzerinden Muhtelif İşlemler Yaparak Münhasıran Kişisel Kazanç Ve Menfaat Elde Etmek İse Yukarıda Olduğu Gibi Bankalardan Krediler Çekilir, Teminat Mektupları Alınır Bunlar Farklı Hesaplara Aktarılarak Buharlaştırılır, Bu Krediler Ödenmez Ve Şirket Borca Batırılır.

Günün Sonunda Şirket Batırma Operasyonu Yapılmış Olur.

Bu Operasyondan Da Sadece Ve Sadece Şirketi Satan Ve Alan Kişiler Menfaat Temin Eder.

İlişkili Tüm 3. Şahıslar Zarar Eder.

Evren Ünver Ve Rukiye Devres Ünver Tam Da Bu Şekilde Bir Operasyon Yapmışlardır.

Mali Verilere Bakıldığında Ceplerinden Bir Lira Çıkmadan Şirket Satın Alarak,

Bu Şirket Üzerinden Milyarlarca Lira Kredi Ve Benzeri İşlemlerle Şirketi Borçlandırarak Tasarruf Etmişler,

Ve Şirketin Kapanmasına Neden Olmuşlardır.

Bu İşlemler Sonucunda Da Kendilerinden Başka Kimse Menfaat Sağlamamış Bilakis Şirket İle İş Yapan Çalışanlar Dâhil Olmak Üzere Bankalar Ve Tüm Sektör Zarara Uğramıştır.

Temsa Ulaşım Mali Verilerinde Ve Kasasında Olması Gereken Milyarlarca Lira Şu Anda Yoktur.

Uluslararası Şirket Yapılanmaları İle Yasal Ve Mali Mevzuata Aykırı Olarak Kötü Niyetle Servet Transferi Yapılarak Temsa Ulaşım Kasıtlı Olarak Batırılmıştır.

Ülke Ekonomisine, 3. Kişi Ve Kurumlara Zarar Verildiği Gibi Yüksek Miktarlarda Bilinçli Olarak Vergi Kaybı Oluşmasını Da Sağlamışlardır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.