1. YAZARLAR

  2. Ali Talaş

  3. İlahi Adalet
Ali Talaş

Ali Talaş

Spor yazarı

İlahi Adalet

A+A-

Spor Toto Süper Lig’in 6. haftasında evimizde ağırladığımız son şampiyon Trabzonspor’u üstün oyunumuzla 3-2 mağlup ettik. Tempolu ve ne yaptığını bilen bir Adana Demirspor vardı sahada. Oyun üstünlüğü tamamen bizdeydi. Tamda içerde oynayacağımız maçlarda olması gerektiği gibi..

İlk olarak maça forvetsiz başlamamız radikal bir karardı. Hem izleyenleri hemde karşı takımı şaşırttı. Ama Montella’nın bir planı olduğu bariz belliydi. Ve istediğini yaptı. Sonucunda; Trabzon kalesine toplamda 18 şut gönderildi ve 3-4 tane kaçan net pozisyon..

İlk golün erken gelmesi de sahada ne istediğimizi belli etti. Gole diyecek birşey yok, muazzam! Kevın Rodrigues müthiş füzesiyle herkesi sevince boğsada yaklaşık 5 dakika sonra sakatlanıp çıkması herkesi üzdü. Şahsen ben uzun zamandır taraftarın bir sakatlığa bu kadar üzüldüğünü görmedim. Umarım ciddi bir şeyi yoktur. Açıklamayı merakla bekliyorum. Geçmiş olsun.. 

Penaltı pozisyonunda Rakitsky’nin yaptığı müdahale ise büyük acemilikti. Karakter olarak sert bir yapısı olduğunu geldiğinde biliyorduk. Ama Fenerbahçe maçında ki kırmızı kartı üstünede bu penaltı, böylesi bir tecrübeye yakışmadı. 

Dünkü maçta geçiş oyununu çok iyi oynadık. Premier Lig’den alışık olduğumuz 5 saniyede karşı kaleye gitme oyununu bu maçta çok yaptık, Türkiye’ye de izletmiş olduk. Orta saha oyunu iki yönlü oynamayı çok iyi beceriyor. Badou N’diaye de kaç haftadır istediği golü bu hafta attı. Maç sonunda sosyal medya da ‘maç bitti hala koşuyor’ dedirten bir performans sergiledi yine. 

Dakikalar ilerledikçe üretmeye ürettikçede kaçırmaya devam ettik. Nihayetinde talihsiz bir gol yiyerek durum 2-2’ye geldi. 

Trabzonspor’un 2. golünden önce tüm Türkiye’nin konuştuğu skandal bir olay yine bizim maçta oldu. Olmasa şaşardık! 

Korner kullanan Belhanda takım arkadaşıyla paslaştı topu aldı gitti golünü attı ama hakem Atilla Karaoğlan golü saymadı. O anda kimse ne olduğuna anlam veremedi. İptalin sebebi neydi? Neden VAR’a gidilmedi? Ofsayt mı? gibi birçok soru sorulsada işin rengi sonradan açığa çıktı. Hakem, korner atışından sonra topun diğer oyuncuya temas etmediğini ayağının altından geçtiğini gerekçe göstererek golü vermedi. VAR’a gidilmeme sebebi ise; gol vuruşundan önce hakemin elini kaldırmasıymış. Böyle saçma bir olaydı işte. Bunuda kaptırmadık çok şükür! 

Ya maç 2-2 bitseydi? Maalesef ki bu soruların karşılığı yok. Tıpkı geçen hafta Hatay’da yaşananlar gibi. O maçtada hakem hatası bu maçtada. İki maçta da son dakika gelen gol. Ne diyelim İLAHİ ADALET! 

90+4 te Samet Akaydın’ın kaydettiği gol hem hak ettiğimiz 3 puanı getirdi hemde Samet’in özgüvenini. O mükemmel duyguyu bize yaşattığı için Samet’e bir kez daha teşekkür etmek gerekir. 

Son olarak; Trabzonspor geçen seneki oyunundan çok uzaktı ve yeni transferleri takımı ileri değil geri götürmüş. Avrupa da olan bir takımımız için üzücü.. 

Bu maçın keyfini çıkarıp biran önce önümüze bakmalıyız. Sırada ligin en zor deplasmanlarından biri olan Antalya!

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.