1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "İmamoğlu Sulama Projesi ne zaman bitecek? "
"İmamoğlu Sulama Projesi ne zaman bitecek? "

"İmamoğlu Sulama Projesi ne zaman bitecek? "

CHP’li Sümer, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye Sordu

A+A-

Adana’da Yedigöze Barajı’na bağlı planlanan İmamoğlu Sulama Projesi’nin yıllardır bitirilememesi çiftçileri mağdur ediyor. CHP Adana Milletvekili, projenin ne zaman bitirileceğini Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye sordu.

Adanalı çiftçilerden gelen çok sayıda şikayet üzerine Sümer, konuyu TBMM gündemine taşıyarak Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından cevaplandırılmasını istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

Önergesinde Adana'nın önemli yatırımlarından biri olan Yedigöze Barajı inşaatının yıllarca sürdüğünü ve barajın 2010 yılında su tutmaya başladığını belirten Sümer, “Kozan, İmamoğlu ve Ceyhan ilçelerindeki tarım arazilerinin sulama ihtiyacının da bu barajdan karşılanması planlanmış ve ‘İmamoğlu Sulama’ adı verilen projenin çalışmalarına başlanmıştır” dedi.

Sümer, yıllar geçmesine karşın bu projenin bitirilemediğini anımsatarak sulama projesi bitirilemediği için bölge çiftçisinin sondaj yaparak sulama ihtiyacını giderdiğini ve yüksek elektrik faturaları ödemek zorunda kaldıklarına dikkat çekti.

Sümer, Bakan Pakdemirli’ye şu soruları yöneltti:

-İmamoğlu Sulama Projesi ne zaman başlamıştır? Proje şu an en durumdadır?

-Projenin ne zaman bitirilmesi planlanmaktadır?

 

KAMUYA YÜK, VATANDAŞA EZİYET

Sümer, basına yaptığı açıklamada ise Adana’da bitirilemeyen kamu yatırımlarının fazlalığına dikkat çekerek “Bu durum artık Adana’nın kronik bir sorunu haline gelmiştir. Bitirilemeyen her yatırım hem kamuya yük hem vatandaşa eziyet olmaya başlamıştır.

Binlerce çiftçi bu sulama projesi bitirilemediği için mağdur durumda. Çok yüklü elektrik faturaları ödüyorlar. Bu projenin takipçisi olacağız” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.