1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İş Bankası seçeneği CHP'nin gündemine neden gelmiyor?
İş Bankası seçeneği CHP'nin gündemine neden gelmiyor?

İş Bankası seçeneği CHP'nin gündemine neden gelmiyor?

CHP'li başkanlar Avrupa'da kredi arıyor

A+A-

31 Mart 2019 yerel seçimlerinden buyana en çok tartışılan konuların başında belediyelerin mali imkânların yetersizliği geliyor.

Birçok belediye, bugün işçi ve müteahhit alacaklarını ödeyemez duruma geldi. Meclis toplantılarının sosyal medya üzerinden canlı yayınlanmasıyla birlikte kamuoyunun da yakından takip ettiği bu durum belediyelerin iflas etmiş kurumlar olduğu gerçeğini gözler önüne serdi. Aslında son beş yılda özellikle büyükşehir belediyelerinin talan edildiğini, denetimlerin yok olmasıyla birlikte ciddi yolsuzluklar oluştuğunu herkes biliyor. Hatta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerel seçimlerden önce yakın gelecekte belediyelerin maaş ödeyemeyecek duruma geleceğini söylemişti.

DIŞ KAYNAKTAN KREDİ ARAYIŞI

Büyükşehir belediyelerinin birçoğunu CHP’li başkanların kazanmasıyla birlikte Türkiye’deki siyasal konjonktürün de etkisiyle kamu bankalarının CHP’li belediyelere kredi vermemesiyle birlikte daha da katmerleşti.

CHP’Lİ BAŞKANLAR AVRUPA’DA KREDİ ARIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kredi aramak için Avrupa’ya gitmesiyle başlayan süreç Adana ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlarının Belçika’da kredi aramasıyla devam ediyor. Bu durumun özellikle kamu bankalarının siyasal nedenlerle CHP’li belediyelere kredi vermemesi üzerine gerçekleştiğini kamuoyu yakından takip ediyor. Hatta Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Parti’ye mensup meclis üyelerince Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a borçlanma yetkisi verilmesine rağmen kamu bankalarının kredi vermemesi aslında Türkiye’de kurumların ne kadar siyasallaştığını gözler önüne seriyor.

İŞ BANKASI SEÇENEĞİ CHP’NİN GÜNDEMİNE NEDEN GELMİYOR?

Kamu bankalarının CHP’li belediyelere siyasi nedenlerle kredi vermemesi gerçeği bir kenarda dururken Türkiye’nin dünya çapında en saygın bankası olan İş Bankası’nın CHP’li belediyelere gerekli krediyi neden sağlamadığı ya da CHP’li belediyelerin İş Bankası seçeneğini neden kullanmadığı merak ediliyor. Özellikle son beş yıldır AK Parti cephesinde CHP ve İş Bankası ilişkisi ciddi olarak gündemde tutulmuş hatta bu nedenle İş Bankası’nda bulunan CHP hisselerinin kanun yoluyla hazineye devri gündeme gelmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.