1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kabasakal’daki ahırlar ne olacak: Konut ve işyerleri şikayetçi
Kabasakal’daki ahırlar ne olacak: Konut ve işyerleri şikayetçi

Kabasakal’daki ahırlar ne olacak: Konut ve işyerleri şikayetçi

Villa ve apartmanların yükseldiği bölgede bulvar üstünde ve boş alanlarda otlatılan küçükbaş hayvanlar tehlikeye davetiye çıkarırken, köyden kente dönüşen Kabasakal'da yeni maddi sorunlar da ortaya çıkıyor.

A+A-

Adana'nın yeni yerleşim yeri Kabasakal'da konutlar yükselmeye başladı. Adana Büyükşehir Belediyesi ve diğer devlet kurumlarının altyapı çalışmalarını tamamlamasıyla birlikte bölgeye taşınmalar devam ediyor. Depremden sonra hızlı villa ve apartman inşaatlarıyla dikkat çeken bölgede oturumun her geçen gün artması nedeniyle yeni soruların da ortaya çıktığı görüldü.

6d32f1ca-cf5b-43a8-984e-4f54875658e4.jpeg

Kucuksaat.com WhatsApp hattına gönderilen bilgi ve fotoğraflara göre, Köyden yerleşim merkezi statüsüne dönüşen Kabasakal mevkisinde otlatılan küçükbaş hayvanların bir peyzaj firmasının bitkilerini yediği görüldü. Yüzbinlerce liralık maddi zarara uğrayan peyzaj yetkilisinin dışında bölgeye taşınanlar da otlatılan hayvanların başka bir lokasyona taşınması gerektiğini vurguladı.

1eac42f8-3d9a-4d20-a36f-a269bec58fee.jpeg

Yeni mülk sahipleri, "Şu anda Adana'nın en pahalı yapılarının yükseldiği bölgede çobanların otlattığı hayvanlar gerek görüntü olarak gerekse can ve mal bakımından tehdit oluşturuyor. Necmettin Erbakan Bulvarı'nda araçların önüne aniden hayvanlar çıkabiliyor. Yetkililer hayvan besicilerine yeni bir yer göstermeli ve bu sorun ivedilikle çözüme kavuşturulmalı" ifadelerini kullandı.

d7e787de-d019-4cba-8a81-4fe3011a7709.jpeg

İş yeri sahipleri ise "Yeni yerleşim yeri olduğu için yüz binlerce lira yatırım yaparak ekonomik krize rağmen iş yapmaya çalışıyoruz. Yaptığımız yatırımı otlatılan küçükbaş hayvanlar zedeliyor. Kabasakal'ın köy izlenminden çıkarılması için yetkilileri göreve davet ediyoruz" yorumunda bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.