1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kadir Aydar'dan kucuksaat.com'a özel açıklamalar
Kadir Aydar'dan kucuksaat.com'a özel açıklamalar

Kadir Aydar'dan kucuksaat.com'a özel açıklamalar

"Aile üzerinden siyaseti doğru bulmuyorum, Geçmişe dönük sıkıntılı durumları savcılığa teslim ettik, Belediyede tek bir akrabam çalışmayacak, Puduhepa hemşehrimizdir"

A+A-

“Ceyhan huzur istiyor. Zafer değil, seçim kazandım.

Ceyhan'ı bölgenin yıldızı yapınca zafer kazanmış olacağım..."

 

Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ey Türk Gençliği!" diye başlayan hitabesi sınırları ve asırları aşmıştır.

Çünkü Mustafa Kemal biliyordu ki gençlik gelecek, gençlik yarındır.

Deyim yerindeyse yaşılar bu günün, gençler ise yarının mimarıdır.

Ceyhan'da belediye hizmetleri, Türkiye'nin en genç belediye başkanı olma sıfatını taşıyan Kadir Aydar'a teslim.

ceyhan1.png

Editörümüz Taner Talaş ile birlikte Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'ı ziyaret ettik. 

Hep şuna inanmışımdır; "Aslanın idare ettiği ceylanlar ordusu, ceylanın idare ettiği aslanlar ordusunu yener..."

Çünkü aslanın aslanlık ruhu, ceylanlara yansır. O ruh, her ceylanı bir aslana çevirir. Tersi olarak ceylanın idaresindeki aslanlara ise ceylanlık ruhu etki eder.

Yöneticinin ruhu, yönettiği bölgeyi kapsar.

Bazen bir yöneticinin ne yaptığını anlatmasına gerek yoktur, onun idare alanına girdiğinizde atmosfer size birçok şey anlatır.

Görevlilerin misafirperverliği, güler yüzlü davranışları, güven veren disiplinleri ve enerjilerini görünce, yöneticinin nasıl olduğunu tahmin etmek güç olmadı.

Kadir Aydar'ı hiç tanımıyordum, hiç bir yerde de karşılaşmadım.

Ama ekibinin yüzü, bana kendi yüzünü çağrıştırdı; Halka yakın bir belediye binasındaydım.

Taner Talaş sordu, Kadir Aydar yanıtladı. Geleceğin muhabiri Muhammed Talaş fotoğrafladı.

Hayatım boyu siyasilerden çok şey dinledim. Özellikle atama ile aday gösterilen adayların, seçildikten sonra, başta genel başkanlarını, sonra partilerini ardından da kendisine gönlünü ve oyunu vermiş olanları mahcup ettiğine çok tanık oldum.

ceyhan2.png

DEMOKRASİ KARNESİ

Sayın Aydar, öyle bir imaj bıraktı ki; önce Ceyhanlı, partisi ve genel başkanı mahcup olmayacak. Neden mi?

Birincisi, temayül yoklamaları partilerin demokrasi karnesidir. Aydar, temayül yoklaması sonucu CHP'den aday gösterilmiş. CHP, Ceyhan'da Aydar'ı aday göstererek, seçimlere, demokrasiden sınıfı geçmiş olarak girmiştir.

İkinci olarak; Aydar, Ceyhan'ın Ceyhan olmasına katkı yapan köklü ailelerindendir.

"Ailem 1810 yılından beri burada yaşamaktadır..." derken, mezar taşlarıyla övünen ve onların gölgesine sığınan bir ferdi olarak değil; tam tersine yöresinin kültürü ile büyüyen ve Ceyhan'a yapılan katkıları çoğaltacağına inanan bir ruh ile konuşuyordu. Hatta konuşmasının bir yerinde "aile ile siyaset yapılmaz" diyerek takdirlerimi kazandı.

Kendisinde o heyecanı gördüm.

Sosyal yaşamı, kültürü, örf ve adetleri, iklimi, coğrafyası, tarımı, ekonomisi ve siyasi yaşamı ile Ceyhan'la yoğrulmuş bir Ceyhanlı.

 ceyhan3.png

"ZAFER DEĞİL SEÇİM KAZANDIK"

Demokrasiye saygı kapsamında Temayüle itimat ve doğru kişi olarak kadir Aydar, CHP'nin Ceyhan'da 20 yıllık mahcubiyetini zafere çevirmiştir.

"Bu zafer mi?" diye sordu Sayın Talaş, "Hayır" dedi Aydar: "Biz zafer değil, sadece seçim kazandık. Ne zaman ki taahhütlerimizi yerine getiririz, ne zaman ki genel başkanımızın işaret ettiği gibi Ceyhan'ı layık olduğu bölgenin yıldızı yaparız, o zaman zaferden söz edebiliriz. Yolumuz uzun ve yolun başındayız"

"Ailem ile her zaman gurur duydum; ama siyaset aile ile yapılmaz. Yaşımın genç olmasına karşın, büyük kuruluşlarda yöneticilik yaptım. Ceyhan'ın her kademe ve kesiminde bulundum. Beklentileri ve ihtiyaçları biliyorum. Siyasetimi, Ceyhanlıya huzurun inşası üzerine kurdum. O yoldayım.

 ceyhan4.png

ÇALIŞAN TEK AKRABAM YOK

"İşçi çıkarmalar, akraba ve yakınların işe alınması gibi olaylar var mı?"

"Belediye burada... Liste burada. Şuan belediye kapsamında soyadı 'Aydar' olan bir tek kişi bulamazsınız. Bırakın 'Aydar' olmasını bu soyad ile ikinci dereceden kan hısımları olanları dahi bulamazsınız. Yok öyle biri..."

"Ceyhan Enerji İhtisas Bölgesi (CEİB) ile ilgili son durum nedir?"

 Kısa zamanda görevi devralmama rağmen, bu yatırımın Ceyhan'a faydalı olacağını düşünerek, projeyi önceliğimize aldık. Bu yatırımın bölgemizde bir an evvel hayata geçmesi için Sayın Valimiz başta olmak üzere ilgili bütün kurum ve kuruluşlar ile imzaları attık. Sürüncemede kalan imar durumunu çözdük. Belediye olarak üzerimize düşen ne varsa yaptık.

"Ceyhan'a katkısı?"

"Bu projenin hayata geçmesi ile 4.000 kişiye istihdam sağlanacak. Bunun için alt yapılar, üretilen katma değer derken büyük bir potansiyelden söz ediyoruz. Ceyhan'a katkısı olsun diye çaba gösteriyorum, ama gelin görün ki Ceyhanlıdan çok, Dörtyol ve Yumartalık halkı ilgi gösteriyor. Oysa benim hedeflerimden biri Ceyhan'ın bölgenin yıldızı olmasıdır. Ceyhan, neden bir Adana olmasın?"

 ceyhan5.png

"BORÇ DEVRALDIK"

"Belediyenin borcu var mı?"

Belediyeyi 300 milyon liraya yakın borçla teslim aldık. Bu bir yana, seçimler üçüncü ayın sonunda yapıldı, ama 2019 yılının bütçesinin neredeyse tamamı (%95'i) harcanmıştı. Bir yılda harcanması gereken bütçe, ilk üç ayda tüketilmişti.

 ceyhan6.png

"CEYHAN KAVGA DEĞİL HUZUR İSTİYOR"

"Bu konulardan şikâyetçi olduğunuzu duymadık?"

Şikâyetlerimizi savcılığa bildirdik. Siyaseten ise konuşmamayı tercih ettik. Ceyhanlı, kavga istemiyor, huzur istiyor.

Huzurun faydasını da görüyoruz. Ben aileme ait ulusal düzeyde büyük firmaları yönettim. Doğal olarak, diğer firmalarla da yakın ilişki ve dostluklarımız vardır. Ceyhan'a hizmet adına yola çıktığınızda yanınızda destek verenleri de görüyorsunuz. Ceyhan'a gönül veren dostlarımız her hangi bir bedel beklemeksizin üç kreş ve taziye evi kazandırdılar. Belediye bütçesine dokunmadan yapıldı. Bu vesileyle kendilerine teşekkür ediyorum.

"Ceyhan'da kalıcı görülüyorsunuz?"

"Buna ben değil, Ceyhan halkı karar verecek. Ben şimdi sadece Ceyhan'a hizmet etmeye odaklandım. Zaten Ceyhanlı kadirşinastır, kendisine yapılan hizmeti değerlendirir."

ceyhan8.png

Konu kültür ve tarihe geliyor. Taner Talaş mustarip olduğu bir konuyu hususi olarak iletiyor; Kurtkulağı köyüne AFAD öğrencileri olarak fotoğraf çekmeye gittik. Tarihi kervansarayın bahçesine plastikten park yapmışlar, ben Kültür bakanlığına şikâyet ettim ama bir sonuç alamadım. Lütfen onu kaldırın ricasında bulundu.

ceyhan9.png

"Kaygısız olun, biz o parkı kaldırdık. Oraya yakışan hizmetleri yapacağız."

SİNEMA GÜNLERİ

"Kültür çalışmalarınız nasıl?"

Ceyhan halkına hizmet kapsamında kültürel faaliyetler önceliklerimiz arasındadır. Sinema, tiyatro, müzik gibi etkinlikler, gençlerimizin gelecekte kendilerini ifade etmeleri için çok önemli. Teknolojinin neredeyse çocuk ve gençlerimiz üzerinde kurduğu baskıyı azaltmak amacıyla, sanatsal etkinliklere yöneltiyoruz. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz Sinema Günleri çok yoğun ilgi görmektedir. Ceyhan'da birçok oyun, sinema tiyatro gösterimleri sergilemeye devam edeceğiz. Adanalı ustalara da saygımız sonsuzdur. Burhanlı Köyü'nde Yaşar Kemal İlkokulumuz vardır ve Yaşar Kemal adına da etkinlikler düzenlemekteyiz.

 c10.png

HİTİT KRALİÇESİ PUDUHEPA

"Ceyhan Turizm potansiyeli yüksek bir ilçemizdir. Bu konularda çalışmalar var mı?"

"Malumunuz Dr. K. Serdar Girginer, ekibiyle, Tatarlı Höyük'te kazı yapmaktadır. Dünya tarihinde ilk anlaşma olan Kadeş Antlaşmasına imza atanlardan biri olan Hitit Kraliçesi Puduhepa, Tatarlı'da yaşamaktadır. Uluslararası antlaşmaya imza atan ve bir kadın olan Puduhepa hemşerimizdir. İşte onunla ilgili bazı materyaller yaptırıyoruz. Hem bir ticari sektör oluşturuyor hem de turizm adına Puduhepa'yı dünyaya duyurmayı amaçlıyoruz.

ceyhan7.png

" MAKAM ODASI HALKINDIR"

"Makam çok güzel döşenmiş. Buram buram Atatürkçülük kokuyor..."

"Bu makam benim değil halkındır. Güzel olması, halka ait olmasından kaynaklanıyor. Dikkat ederseniz bu makamı kişisel tercihlerin mekânı yapmadık. Partinin amblemini dahi sergilemedik. Halkımız güzel şeylere layıktır, biz de halkımıza layık olmaya çalışıyoruz."

ceyhan11.png

"HENÜZ YOLUN BAŞINDAYIM"

Çok güzel bir sohbetti. Bizden önce Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Ceyhan'da idi. Oradan Tatarlı'ya geçmişti. Başkanlar durmuyor, koşuyor. Biz de koşana değil varana bakacağız.

Genç Belediye Başkanı Kadir Aydar'ı görüp sohbet edince Ceyhan adına umutlandım. Bütün ilçelerimiz gibi Ceyhan'da çok değerlidir. Ceyhan'ı adım adım biliyorum. Envanteri zihnime kazınmıştır. Sayın Aydar koşuyor. Nereye varacak hep birlikte göreceğiz.

Kendisi de ifade ediyor: "Henüz yolun başındayım…”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.