1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kadir Aydar'dan mazbata açıklaması
Kadir Aydar'dan mazbata açıklaması

Kadir Aydar'dan mazbata açıklaması

Görevden el çektirilen Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'dan açıklama

A+A-

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın mazbatası Yüksel Seçim Kurulu tarafından iptal edildi. Kararın ardından açıklama yapan Başkan Aydar, “Mazbata onların olsun, 2024’de kadar Ceyhan’ın seçilmiş belediye başkanıyım” dedi.

2019 yerel seçimleri öncesinde istenen bütün evrakları YSK’Ya eksiksiz teslim eden ve seçilmesinde bir engel görülmeyen Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın mazbatası seçimden 1 yıl sonra elinden alındı.

“Ben Bu Hukuksuz Kararı Ceyhanlıların Vicdanına Bırakıyorum”

Ceyhun Özer'in haberine göre, Ceyhan Belediyesi önünde YSK’nın aldığı kararı Ceyhan halkın açıklayan Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar: “Hukuksuz bir kararla mazbatam iptal edildi. Başım dik, alnım ak. İstanbul seçimlerinin ve mühürsüz oyların mimarı Akp'li Recep Özel' in verdiği hukuksuz bir dilekçe ile bugünlere geldik. Ben bu hukuksuz kararı Ceyhanlıların vicdanına bırakıyorum. Bizim makamımızın bir önemi yok. Millet İttifakı'nın 19 meclis üyesi ile, ekibimle yine yolumuza devam edeceğiz. Beni Ceyhan halkı seçti. Mazbata onların olsun. Ben yine 31 Mart 2024'e kadar Ceyhan Belediye Başkanıyım. Söz verdiğimiz ne varsa partili, partisiz gözetmeden yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Aydar, CHP Adana Milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer, Burhanettin Bulut ve Müzeyyen Şevkin ile Ceyhan Adliye Sarayına geçti. Polis önlemleri nedeniyle kalabalık grup içeri alınmadı. Bazı vatandaşlar YSK’nın aldığı kararı protesto ederek alkışladı.

untitled-3-002.png

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.