1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “Kanal İstanbul’u bırak 2 bin fabrika yap!”
“Kanal İstanbul’u bırak 2 bin fabrika yap!”

“Kanal İstanbul’u bırak 2 bin fabrika yap!”

CHP Adana Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Dr. Müzeyyen Şevkin, Kanal İstanbul’a harcanacak parayla neler yapılabileceğini sıraladı

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Dr. Müzeyyen Şevkin, İstanbul’un tarihini ve doğasını katledecek ‘Kanal İstanbul’ projesinin tamamen israf olduğunu kaydetti. Projede diretilmesine tepki gösteren ve halkın ‘Koronavirüs’ salgını nedeniyle sağlık, sosyal ve ekonomik çözüm beklerken İstanbul’a, Türkiye’ye hiçbir fayda getirmeyecek, tam aksine dünyanın en önemli kentinde tarih ve doğanın katledileceğini vurgulayan Dr. Şevkin, “Kanalı bırak, ‘Koronavirüs’ için test yap!” çağrısında bulundu.

 

“TARİH, TARIM, SULAK ALANLAR, BALIKLAR YOK OLACAK!”

Proje nedeniyle İstanbul’da 23 milyon metrekare ormanlık alanın, 136 milyon metrekare tarım alanının, sulak alanların, kuşların göç yollarının yok edileceğini, Karadeniz ve Marmara Denizi’nde balıkçılığın yok edileceğini belirten Dr. Şevkin, “Halkımız can derdinde iktidar mensupları ihale peşinde. Vatandaşımız sağlığının korunmasını, dip yapan ekonomisinin düzeltilmesini beklerken, diğer taraftan evlerine hapsolmuşken, bu kaotik ortamda birilerine rant alanı oluşturacak projenin ilk ihalesinin gerçekleşmesi vicdanları sızlatmıştır” dedi.

 

100 MİLYAR LİRA BİLE YETMEYECEK!

Kanal İstanbul gibi uçuk bir projeye 75 milyar lira harcamaya hazırlananların bu parayla Anadolu’da binlerce insana iş, aş, ekmek kapısı olabilecek fabrikalar, üretim tesisleri kurulabileceğini göz önüne almadığını, yine bu paranın Kovid-19 salgını nedeniyle işinden olan, elektrik, su doğalgaz faturasını, kirasını ödeyemeyen vatandaşın, tarlasını ekemeyen, ürününü hasat edemeyen çiftçinin, okulların kapanması nedeniyle maaşı kesilen ücretli öğretmen ve usta öğreticilerin, gazetesini halka ulaştıramayan gazetecilerin, yaşlıların, annelerin, babaların, çocukların derdine derman olabileceği gerçeğinden uzak durduğunu vurgulayan Dr. Şevkin, şunları söyledi:

“Henüz projenin ilk ihalesi gerçekleşmesine rağmen 75 milyar lira para harcanacağı öngörülüyor. Ama biz biliyoruz ki bu projeye başlandığı takdirde 100 milyar bile yetmeyecek. 100 milyar harcanacağını baz alırsak 81 ilimize toplamda en az 2 bin fabrika kurabiliriz. Türkiye’nin stratejik öneme sahip Tank Palet Fabrikası’nı 50 milyon dolar için gözden çıkaranların Kanal İstanbul’a 100 milyar lirayı nasıl harcayacağı belirsizliğini korumaktadır. Tank Palet Fabrikamız 50 milyon dolar uğruna feda edildi. Yeni bir yanlışa meydan verilmemesi için kabine üyelerine çağrıda bulunuyoruz. Gelin; Kanal İstanbul’a ayıracağınız 100 milyar lirayı 81 ilimize eşit şekilde bölün ve en az 50 milyon dolarlık 2 bin fabrika yapın. 2 bin fabrika her ilimizde 24 fabrika demektir. Ekonominin dip yaptığı bu dönemde üretim ve istihdamın artmasını, Türkiye ekonomisinin canlanmasını istiyorsanız bu gerçeklerle hareket edin ki samimiyetiniz ortaya çıksın!”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.